Objave: 65
Teme: 8
Ocena:
0
Ste kondenzator kupili na servisu Gorenje? Za moj model ne obstaja posebej kondenzator. Samo komplet elektromotor.
Objave: 233
Ocena:
0
Ja gorenje servis. Mogoče vaš stroj nima asinhronskega motorja zato nima kondenzatorja.
Ocena:
0
Nisem sicer še gledal ali ima ali nima kondenzatorja, težava je pa enaka kot jo opisujete. Ne zavrti bobna na začetku, potrebno pomagat na roke, ali pa vzeti ven nekaj perila.
Ocena:
0
No pa se je včeraj dokončno ustavil. Samo brnel je še in nič drugega. Danes sem ga pa odprl motor ima kondenzator 8uF. Zadevo na roke zavrtel in sedaj dela. Jutri pa v elektrotrgovino po nov kondenzator. Občasno pa ven meče termostikalo za vklop grelca. Ima to kakšno zvezo?
Objave: 233
Ocena:
0
Ja. Ker motor poganja veternico, ki vpihuje zrak v grelec. Ce se ne vrti se grelec pregreva.
Objave: 7877
Teme: 18
Ocena:
-189
Benjamin, kaže da boš sam rešil svoj problem.
Za ostale pa: ne kličite Gorenja temveč preverjene neodvisne serviserje (a še tu lahko nasedeš, pri meni je zamenjal samo spodnjo krtačko motorja, spravil stroj v zasilni pogon, računal 100 EUR in spizdil. Stroj je v naslednjem tednu pokuril še elektroniko, "mojstra" iz nakelske občine sem zbrisal iz imenika, da ga ne bi po pomoti še kdaj klical. Pomivalca mi je en ata iz radovljiškega konca odlično zrihtal, računal normalno, že od daleč se je videlo, da še kako obvlada).
Objave: 1193
Teme: 0
Ocena:
0
Sem imel problem z podobnim strojem, kateri je imel nekaj let na grbi , z jermenom,
Mi je uspelo zamenjat jermen, potem je delal še ene dve leti, potem izdihnil zaradi neke elektro napake.. ne vem zakaj natančno.
Sem dobil skoraj prepoved popravljanja od boljše polovice :-)
Sem pa dobil nujno zapoved , da moram boben (notranji del) ven dobit.
V novem žiljenju je vkopan v rastlinjaku v zemljo , pokrit z nekakšno desko, se uporablja za prezimljanje korenja , kolerabe ...(nekaka mini zemljanka) :-)
Ocena:
0
Dobil danes kondenzator. Cele 3€ je koštal. Popoldne sem ga zamenjal. Sedajle sušilec dela tako kot mora. Ob zagonu ima čist drug zvok. Takoj odločno zažene brez občasnega brnenja kot je to počel prej. Hvala.!
Ocena:
0
Stroj se sedaj občasno kmalu po zagonu ustavi. Napis na displeju ostane kot bi dal na pavzo.
Objave: 1622
Teme: 43
Ocena:
0
Odkar nimam vec Gorenjevih strojev pri hisi, so tudi problemi s stroji cudezno izginili. No ja, hladilnik je se, pa se ta deluje v kleti za hlajenje pijace, da je skozi pri roki.
Objave: 1154
Teme: 178
Ocena:
0
Sušilni stroj Gorenje, model D7665N se sploh ne prižge, napajanje je v redu.
Poskušal sem z različnimi mobinacijami pritiskanja tipk, pa če je slučajno v funkciji zakasnitve, pa ne dela.
Kakšen namig mogoče?