PodSvojoStreho.net Opremljanje doma Ostalo domofon v bloku

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
V stanovanju, ki se še obnavlja, me zanima, če je šansa, da trenutni domofon pač odklopim in zamenjam z novejšim/lepšim?

Ali sem pač kot blokovc omejen na uporabo tega, ki je trenutno zmontiran (ne nucam kakih dodatnih funkcij, samo pač ni mi lep...dela pa tudi bolj ne).
to bi tudi mene zanimalo...
Če boš kjerkoli našel uporabno dokumentacijo trenutno nameščenega domofona, zraven pa dodal dokumentacijo želenega, ti bo lahko marsikdo svetoval, ali to gre ali ne gre skupaj brez večjih posegov (skupaj gre vedno, vprašljivo pa je, ali to tvoj žep prenese).
In če že sedaj deluje bolj ne kot ja, z zamenjavo tvoje enote z novo še nikakor ni rečeno, da bo zatem vse delovalo b.p.
Mi o avionu, pilot iz gozda....
Kupi lepšega, dobi enga štromarja, ki ima dovolj živcev, da ti drobovje starega premontira in predela za v novega, na debelo odpri denarnico in stvar je rešena. :wink:
Domofoni v starejših "blokih" delujejo na napetost med 12 - 24V.
V novejših blokih - ali pa na novo zmontirani domofoni v starejših, pa do 35V.

Kot so ti že svetovali, ugotovi napetost, ki skrbi za delovanje tvojega domofona, nato kupi ustrezno lepšega in ga priklopi.
Če gre za novejši domofon, ki prenaša tudi video sliko, ali celo za brezžičnega, pa je zadeva bolj zapletena.
Domofoni med seboj niso in ne bojo kompatibilni, ker vsak proizvajalec ščiti svoj proizvo in trg.
A tako. Že mogoče.
Električar, s katerim poslovno sodelujem ni do sedaj še nikoli omenil česa takšnega. Ogleda si obstoječi domofon pri etažnemu lastniku, ki želi zamenjavo in ga zamenja.

Nazadnje smo na zelo staro obstoječo instalacijo priklopili in namestili čisto nove domofone (domofon s slušalko) v tri stanovanja.

Predračunsko zadeva izgleda takole:
1.Razširitev skupne domofonske instalacije, da bi se lahko priklopilo dodatne
stranke: napeljava instalacije, prevezava tipkovnice in instalacije pri
napajalniku, priklop in preizkus.....= xx€
2.Stranka xxx, 3. nadstropje: nova domofonska slušalka,
dobava, montaža, priklop in preizkus delovanja.....40,00€ z DDV.
in tako še 2x.

O kakšnih težavah pa ni bilo govora.

Toliko v prid izkustvenim splošnim informacijam na to temo.
Mi smo v bloku zamenjali starega tistega plavega z dvema gumboma (iskra verjetno) z novim na slušalko in deluje bp.
Samo malo. Plavega? Jst sem do sedej videl samo rjave in bele.
Popravila na domu Napisal:Predračunsko zadeva izgleda takole:
1.Razširitev skupne domofonske instalacije, da bi se lahko priklopilo dodatne
stranke: napeljava instalacije, prevezava tipkovnice in instalacije pri
napajalniku, priklop in preizkus.....= xx€
2.Stranka xxx, 3. nadstropje: nova domofonska slušalka,
dobava, montaža, priklop in preizkus delovanja.....40,00€ z DDV.
in tako še 2x.

O kakšnih težavah pa ni bilo govora.

Toliko v prid izkustvenim splošnim informacijam na to temo.
No saj si lepo napisal: Dogradiš instalacijo, tako da ima lahko stranka domofon po želji, predelaš pozivni tablo, pa je.
Uh, :roll:
Pozdravljeni!

V stanovanju imam identičen Urmet domofon kot na sliki. Vezan je na 2 žici (modra in bela) na terminal 1. in 2. - brez tistega CA1 kot na sliki. Zanima me, če kupim URMET [1150/35 - MIRO] ali pa kakšen drug nov domofon - bo deloval? Je potrebno menjati tudi dovod od vhodnega tabloja do stanovanja?

Najbolj točen odgovor boš dobil, če pokličeš na URMET. So zelo dojemljivi za želje uporabnikov.
Sem zamenjal star domofon z novim dvožilnim Urmet Miro domofonom. Priklop je res samoumeven, dela brez problema. Hvala za pomoč.
Iskanje po temi