PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Gradbiščna elektrika

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

z ženo sva v začetku gradnje hiše. Spodaj klet in osnovna plošča, sledi montažna hiša. Gradbinec me je opozoril, da bom prej ali slej potreboval gradbiščno elektriko. Zanima me, če ima kdo izkušnje s tem kako se postopa? Parcela je na Gorenjskem, tako, da je ponudnik Elektro Gorenjska. Oddal sem vlogo za priklop na EE, vendar sem seveda neuspešen, saj še nimava hiše in ne moreva navesti zahtevnih podatkov.

Skratka, zanima me, kako lahko gradbincem zagotovim elektriko?

Hvala za pomoč in lep pozdrav!
Tako da se s sosedi, ce jih imas zmenis, da ti dajo en podaljšek ven in potem plačaš elektriko ali dražja varjanta da ti elektro da začasno omarico in elektriko, to stane nekaj denarja + poraba elektrike. Stalni priključek pa potem ekstra plačaš plus vse ostalo. V skrajni meri pa agregat.
Mnenje Elektra že imate, zato brez težav naprej z vlogo za gradbeni priključek.
Za moč 3x25A mesečni strošek cca. 45€. Nato sledi sprememba na gospodinjski odjem ob končani notranji inštalaciji.
Najbolje da pokličite svoje nadzorništvo za vse info. glede izpolnjevanja vloge.
Pozdravljeni,

hvala za informacije.

@Tody: pa bo dovolj močan priključek 220V za potrebe postavitve montažne hiše?

@sijared: lahko priključim kljub temu, da nimam hišne številke, niti se kabli ne bodo nikjer zaključili?

Lep pozdrav
Pri meni je bilo. Na srečo se sosedje niso obesili na isto varovalko. Sicer pa veliko orodja je zdaj na baterije tako da rabis elektriko sele ko montirajo toplotno
Elektriko in vodo potrebujejo gradbinci že pri plošči, kleti... Npr. dodatno rezanje armature, pranje orodja ipd.
Je pa res, da bo šlo tudi s kablom soseda in je to tudi čisto dovolj.
Čisto tvoja izbira.. Jaz sem si predhodno  uredil priključek, sosed pozneje in ker ni imel kopača, se je priključil na moj valjanec, tretji pa si je potegnil kabel od soseda.
Gradbeni odjem je mogoč tudi brez hišne številke in je temu namenjen. Poleg glavne omarice se na parceli postavi začasna gradbišča omarica.
Verjetno imaš narejen načrt NN elektropriključka. Predlagam ti, prav gotovo imaš določeno, kje bo stala priključno merilna omarica, da to zgradiš še pred gradnjo hiše. Tako boš imel na svoji parceli svojo elektriko in svoj števec. Do izgradnje bo to gradbeni priključek, po dokončanju notranje inštalacije pa ga spremeniš v gospodinjski odjem. Tako boš imel še najmanj stroškov in sitnosti.
Sposoja od sosedov, če so blizu in imajo dovolj veliko glavno varovalko je sicer tudi sprejemljiva, samo včasih pride do spora, ker nastane razlika med porabo merjeno pa glavnem in odštevalnem števcu. Če je dolžina kabla velika in manjši presek, odštevalni števec pa bi bil pri tebi, potem ta števec ne bi meril tudi izgub v kablu.
Mi smo kao za 150 eur porabi elektrike v 5 mescih pri 300.000 investicije je brezveze se sploh pogajat...
Hvala vsem za informacije. Sem poklical na Elektro Gorenjska. Gospod povedal, da lahko od sosedov lahko pa se priključim na njihovo omrežje. 3 x 20A varovalke, postavi se gradbiščna elektro omarica, ki se priključi na že zgrajeno, po končani gradnji pa se spremeni v gospodinjski odjem. Verjetno bova kar to pot izbrala.
Bodi pozoren pri izbiri moči varovalk v primeru postavitvah SE. Naknadna sprememba ima za posledice dodaten strošek. Če je načrtovana, oddaj se vlogo za SE. Soglasje velja za čas dveh let.
Bom upošteval. Hvala za nasvet.
Iskanje po temi