PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja sanacija tal atrijske hiše

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,
Prosim za pomoč..

Sanacija tal starejše atrijske pritlične hiše 
Želja: novi tlaki - toplotna izolacija in talno ogrevanje po vsej etaži 

Obstoječe stanje (sem prevrtal tla):
Hiša je pritlična, tloris črke L, popolnoma na ravnem terenu nad tlemi, pasovni temelji, znotraj temeljev podložni beton/gramoz, brez toplotne izolacije, nato vgrajen samo estrih 5 cm in na njem parket.
Višinska razlika med trenutnim parketom (tlemi) in balkonskimi vrati v vseh prostorih, ki vodijo na prosto, je 14-15 cm (stopnička 14-15cm). To stopničko 14-15 cm bi želel izkoristiti za sanacijo tal (dvigniti tla), zgubil bi pa višino prostorov iz trenutnih 248 na 235 cm, kar bi pa tudi sprejel.

1. možnost: stari estrih ostane, toplotna izolacija 3+4cm, novi estrih 6cm, 2 cm talna obloga in pridem do višine atrijskih vrat v vseh prostorih

2. možnost: razbijem stari estrih 120m2 po vsej etaži in pridobim še dodatnih 5 cm za dodtano toplotno izolacijo (ali se splača)???

Prosim za strokovno pomoč, kaj je racionalno in tehnično-energijsko varčno izvedljivo pri sanaciji tal
hvala
Pozdravljen,

jaz sem pred 2 letoma imel podobno situacijo, atrijska hiša, L oblike, s to razliko, da je bila na podložnem betonu izvedena HI (neka bitumenski trak), na to je bil vgrajen estrih, izravnalna masa in nato parket.

Mi smo vse do podložnega betona vrgli ven, izvedli hladen bitumenski premaz, navarili bitumenski trak ter nato Puren Fal v debelini 6 cm. Na to so se izvedle sistemske plošče z razvodom talnega gretja in nato estrih. Na estrih je šla še izravnalna masa, brušenje in vinil.

Zadeva funkcionira super, talno je res prednost pred prejšnjim radiatorskim ogrevanjem.

Samo še glede višine prostora bi rekel, da pri nas šteje vsak cm, pa je v dnevnem prostoru, ki ni podkleten, višina 265 cm, v spalnem delu, ki je podkleten pa 248 cm, tako da bi se potrudil, da bi vsak cm "prišparal", če se da. Na podkleten del hiše smo dali seveda ustrezno manjšo debelino Purena, ker je klet tudi pozimi temperirana nekje na 14 °C.
Iskanje po temi