Objave: 4
Teme: 1
Ocena:
0
Pozdravljeni,
imam ogrevanje s TČ z zemeljskim kolektorjem, v katerem je voda in zadnje leto mi nekje vse bolj pušča - poleti moram dotočiti 1 do 2 litra na teden, pozimi toliko skoraj vsak dan. Zanima me ali je kdo, ki bi kolektor napolnil s plinom in tako lociral mesto puščanja.
Lep pozdrav!
Objave: 193
Teme: 0
Ocena:
4
Kako imaš kolektor izveden? Zunanji jašek ali imaš vse skupaj speljano v kurilnico? Če imaš jašek lopata pa gas.... Drugače pa srečno
Objave: 7106
Teme: 41
Ocena:
34
Cufi,
zapiraj " vejo po vejo " in ugotovi katera pušča.
Lep pozdrav
Ocena:
0
Ja hvala, vse to vem, ampak potreboval bi nekoga, ki bi kolektor napolnil s plinom in tako lociral mesto puščanja.
Lep pozdrav
Objave: 1478
Teme: 16
Ocena:
37
Torej imaš vse spoje (fitinge) dostopne ali ne?
Pa ga nafilaj sam s kompresorjem in preveri tesnost spojev z neko milnico. Če pa je alkaten počen nekje v zemlji v sredini zanke (zaradi kakšnega kamna itd) ti pa tudi profič s plinom ne bo dal točne lokacije.
Vodovodarji sicer tesnost takih spojev preizkušajo z vodnim nadtlakom, ne s plinom. Imajo posebne ročne vodne pumpe za to.
Ocena:
0
Vse je pod zemljo, nobenega jaška ni, v katerem bi bili spoj ali razdelilec za veje kolektorja. Vse odkopati po mojem nima smisla, zato bi rad vsaj približno dolocil lokacijo puščanja, s plinom ali kakorkoli drugače.
lp
Ocena:
0
Očitno ne dovolj dobro.... ? Jutri grem v akcijo...
Homer hvala in lp
Objave: 1478
Teme: 16
Ocena:
37
In? Ste našli mesto puščanja?