PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Izbira proizvajalca / tipa toplotne črpalke

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zidam novo, časom primerno izolirano hišo (računska raba en. za ogr. naj bi bila pod 15 kWh/m2a ) in sem se znašel na točki, ko moram izbrati proizvajalca / tip toplotne črpalke (zrak - voda) s katero bom ogreval hišo (talno gretje) in sanitarno vodo. Ker se v poplavi ponudnikov nikakor ne znajdem prosim za nasvet katerega proizvajalca in tip izbrati in zakaj. Za nekaj desetink boljša vrednost COP mi ni ključna prednost. Pomembno mi je, da je zunanja enota čim bolj tiha, da se naprava ne kvari in da bo tudi čez 10 let zagotovljen servis. Projektant mi je sicer naračunal, da mora TČ imeti moč 6 kW.

Kot razumem sta na trgu dva cenovna razreda. Cenejše so TČ Japonskih (Azijskih) proizvajalcev, kot napr. Toshiba, Daikin, Mitsubishi… Naprave Evropskih proizvajalcev (Nemških, Švedskih…) pa so precej dražje. Potem je tu še Kronoterm, ki glede na ceno spada v drugo skupino. Torej, katero napravo mi svetujete in zakaj? Ali se izplača plačati več za napravo Evropskega proizvajalca? Kdo ima dobro razmerje med ceno in kvaliteto?
Hvala in LP
https://podsvojostreho.net/forum/showthr...4%8Drpalko
Iskanje po temi