PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Centralni sesalni sistem, elektrika

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

v obnovljeni hiši imamo v dimniku, ki ni več v uporabi, ravno dovolj prostora za relativno kratek razvod cevi za centralni sesalec. V resnici gre za eno vertikalo, cca 3m, planirana je ena vtičnica in potem 10m cevi. Preden smo se preselili, smo ravno kupili precej močan sesalec, ki bi ga lahko zmontiral v garažo. Plan je bil, da enostavno do doze s kablom peljem nulo, ampak sem naknadno ugotovil, da to verjetno ni najbolj varno (nula baje lahko tudi strese?!) in da je treba ta razvod naredit z 12v. Na štrom se sicer malenkost spoznam in sem velikokrat že kaj zvezal, ampak stručko pa še zdaleč nisem. Zanima me, kako bi se tega lotili vi? A bi kot stikalo lahko uporabil rele? Namenski centralni sesalec verjetno že ima neko vezje, kamor zvežeš kable do doze, če pa bi to hotel naredit z regularnim sesalcem, pa nisem prepričan, kako to narediti, da bo varno. Hvala!
Včasih res čaramo, kristalne krogle pa vseeno nimamo. Res ne vem, zakaj je tako težko dopisati še kakšne tehnične podatke. Recimo za kateri sesalnik gre in ali je namenjen za centralno sesanje ali ne. V prvem primeru, bi moralo biti v navodilh zapisano vse. Ti sesalniki imajo priključek na 230 V za napajanje in komunikacijski vodnik za vklop preko stikala na sesalni vtičnici (tu gre največkrat za 12 V). Če pa sesalnik ni predviden za centralno sesanje, potem so potrebne prilagoditve in predelave, ki pa jih nekdo s tvojim znanjem elektrotehnike ne more reševati sam, sploh pa ne preko foruma.
Zakaj pa jih ne bi mogel reševati sam?
Z levo roko. Vzame en napajalnik in rele in je vse popolnoma varno. Je pa res, da ne izgleda preveč brihten. Ampak gugl in tuba naredita čudeže.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Iskanje po temi