PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Problem z vlago v starejšem objektu

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni, adaptiramo starejši objekt in smo ugotovili da ni pravilne HI med temeljem in zidovi. Našli smo nekakšno "folijo" med nosilno steno in temeljem ampak na dotik že razpada. Problem je ker so temelji zazidani tako visoko da so sedaj vsaj 30cm nad že narejenim estrihom. In tukaj kjer je zazidan temelj se lušči barva se pravi vleče vlago? Mi bomo na že obstoječ estrih naredili talno gretje in ponovno estrih. Zunaj bomo okrog hiše naredili na novo dranažo in HI. Zanima me kakšna je tukaj rešitev glede temeljev na nosilni steni katera gre po sredini objekta (ker je ena stran bila narejena naknadno). Slišal sem za varijante da se zvrtajo luknje in se vbrizga nekaksna stvar ? 

V enem prostoru kjer je sedaj garaža smo morali narediti izravnano terena. Poglobili smo na eni strani za 1,5m in prišli že pod temelj stene. Kaj pa se da tukaj narediti?
(25.11.2020 ob 22:35)kristijanprelog Napisal: Pozdravljeni, adaptiramo starejši objekt in smo ugotovili da ni pravilne HI med temeljem in zidovi. Našli smo nekakšno "folijo" med nosilno steno in temeljem ampak na dotik že razpada. Problem je ker so temelji zazidani tako visoko da so sedaj vsaj 30cm nad že narejenim estrihom. In tukaj kjer je zazidan temelj se lušči barva se pravi vleče vlago? Mi bomo na že obstoječ estrih naredili talno gretje in ponovno estrih. Zunaj bomo okrog hiše naredili na novo dranažo in HI. Zanima me kakšna je tukaj rešitev glede temeljev na nosilni steni katera gre po sredini objekta (ker je ena stran bila narejena naknadno). Slišal sem za varijante da se zvrtajo luknje in se vbrizga nekaksna stvar ? 

V enem prostoru kjer je sedaj garaža smo morali narediti izravnano terena. Poglobili smo na eni strani za 1,5m in prišli že pod temelj stene. Kaj pa se da tukaj narediti?

kašna slika pove več ot sto besed :-)
Iskanje po temi