PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Izolacija tal v mansardi

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni. 
Lotevam se prenove hiše iz 90ih. V uporabi je praktično samo klet in pritličje, nad pritličjem je plošča in prazna neobdelana mansarda. Streha ni izolirana, vidijo se opeke.
Lahko se zgodi, da se bo morda čez kakšnih 10 let, ko otroci zrastejo, obdelala.
Rad bi izboljšal izolacijo stropa v pritličju, torej tal v mansardi. Ker sem skoraj popolni laik me zanima kaj bi bilo najbolj smiselno. Ali enostavno izolirati streho in ostalo pustiti kot je (streha bo se menjala čez kakšnih 5 let)? Ali samo naložiti na zgornjo ploščo tervol ali kak drug material in v primeru obdelave mansarde to odstraniti oz. če se da nato čez uliti estrihe?  
Ali pač uliti estrihe? Pri estrihih me zanima- ali so estrihi tudi izolacija oz. ali je to sploh smiselno, če želiš v zgornjem prostoru bivati, da so tla proti ogrevanemu pritličju izolirana?

Hvaležen bom za nasvet, da si malo predstavljam kako to izpeljati.

Hvala!
Podstrešje uporabljaš?
Ce mora biti pohodno, potem polozi stiropor in na njega sem ter tja kaksne deske ali osb.
Sicer pa razgrni volno, tako, da jo bos kasneje lahko dvignil med spirovce za izolacijo strehe.
Sonce naj sveti vsak dan!
Hvala za nasvet. Tla ne potrebujem pohodna, tako, da se to s stekleno volno sliši dobro in enostavno. Kakšno debelino predlagate? Bo 25cm dovolj? Če so špirovci 15cm, se da potem vmes stlačiti 25 cm stekleno volno? Ali se itak dela debelejša izolacija strehe?

Hvala
25 cm debela volna kot vem ne obstaja. Najvec 20, nekatera celo samo 16.
Tako da bi dal jaz dve plasti. Eno plast v debelini spirovcev, nekaj pa se zraven kar lahko potem das pod spirovce ce iams dovolj visine
Sonce naj sveti vsak dan!
Hvala! Točno tako bom naredil. Ali bi moral pod ali nad stekleno volno dati kakšno paroprepustno folijo ipd?
Jaz bi rekel, da razmišljaj 14 dni naprej in naredi vsaj delno pohodno površino (v hiši se vedno najde kaj krame, ki jo je potrebno nekam shranit). Na strani Knauf Insulation najdeš točne prereze tovrstnih rešitev: https://www.knaufinsulation.si/uporaba/n...podstresja
Izberi kar se ti zdi najbolj uporabno.
Izolacijo vsekakor na nek način zapri, eno zaradi prahu, drugo pa zaradi golazni, ki ti zna na podstrešju delat kaos.
(21.10.2020 ob 12:51)puma91 Napisal: Jaz bi rekel, da razmišljaj 14 dni naprej in naredi vsaj delno pohodno površino (v hiši se vedno najde kaj krame, ki jo je potrebno nekam shranit). Na strani Knauf Insulation najdeš točne prereze tovrstnih rešitev: https://www.knaufinsulation.si/uporaba/n...podstresja
Izberi kar se ti zdi najbolj uporabno.
Izolacijo vsekakor na nek način zapri, eno zaradi prahu, drugo pa zaradi golazni, ki ti zna na podstrešju delat kaos.

...če "ni prostora", se tudi krama ne nabira  Blush
Iskanje po temi