PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Izolacija ravne strehe

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Photo 
     sem v fazi izdelave parne zapore od znotraj
Na ravni strehi je parna zapora tudi od zunaj od strani so stiki na osb polepljeni, vendar nisem siguren, da je vse 100% tesno od zunaj od znotraj bo. 

ce odmaknem izolacijo od spodaj navzgor do osb plosce 8 cm kamena volna, 16cm steklena volna ima osb plosca ca 9C (pri zunanji temp 0 in notranji 17C) in vlaznost osb plosce je od 10-15%. nad osb plosco je se 10cm xps. temparatura od znotraj pod izolacijo je 17C. 

trenutno se nimam parne zapore od spodaj sem ravno na tem, da jo napravim. 

sprasujem se ce bi lahko prislo do kondenzacije med stekleno volno in osb plosco. Na dotik mi deluje osb hladna in morda vlazna morda je to samo obcutek, ker je hladna 8-9C, vlaznost osb 10-15C sicer je vse suho. Bojim se ce nekje noter uhaja od zunaj hladen zrak ce bi lahko prislo do cesa potem, ko bo spodaj parna zapora. vsaj sedaj ni tega ko bi to bilo mogoce, ker se ni spodaj parne zapore verjetno bo se kasneje manj verjetno ali se motim
Spodnja parna zapora je obvezna, sicer bo na OSB veliko kondenza. Če kje notri uhaja hladen zrak (ne vem kako si to točno predstavljaš), to ni problem, saj je hladen zrak suh.

Sicer pa taka konstrukcija je v vsakem primeru malce kritična, nekaj malega kondenza bo vedno lahko nastajalo na OSB in tik pod Siko, vendar so izračunane količine male.
Je pač povsem parno zaprta konstrukcija, in kar vlage pride notri, dooolgo ne more več ven. Če bi hotel imeti parno odprto, bi moral do vrha imeti stekleno volno, nad njo sekundarno kritino, nato pa vsaj 5cm zračni sloj z zunanjim zrakom. OSB in sika zgoraj povsem ločeno nad tem slojem.
Danes sem delal parno zaporo in meril vlago ter temperaturo med izolacijo in osb plosco. Temparatura osb plosce je bila med 9 in 6,7C vlaga pa med 85-88 % pri nizji temparaturi večja vlaznost. Na dotik mi vmesni prostor deluje hladen morda tudi malenkost vlazen vendar na dotik suho. Vlaga spiravcev ca 10C, vlaga osb plosce pa ca 12C.
Sedaj ko bom spodaj zaprl strop oz. izolacijo z parno zaporo me prav skrbi, kaj se bo dogajalo noter.

- kako bo ta vlaga prisla ven?
- ali bi lahko prislo do kondenza?
- kako bo vse ko bodo zunaj visje temperatura?

vlaga osb

vlaga spiravca

vlaga prostora med izolacijo in osb plosco

Izgled parne zapore od spodaj ter teperatura v dveh tockah med izolacijo in osb

Priložene datoteke Predogledne slike

Iskanje po temi