PodSvojoStreho.net Splošno O cenah materiala in storitev Cena postavitve vrtne hiške

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni, teta namerava postaviti vrtno hisko, pa me je prosila, naj poizvem o okvirni ceni postavitve. Izvajalca sta lokalna "mojstra", ki naj bi bila pri cenah korektna, vendar do cene se nismo prisli. Hiška je 3,90X0x3,90m, pripeljana na lokacijo, stane cca 2500€
Grob opis storitev: 
ravnanje rahlega naklona terena +- 20cm
Nasutje tampona in utrditev z žabo (pod hisko, torej 16m2)
Postavitev 6 hrastovih tramov kot temelj 15x15cmx3,90m
Postavitev hiške
Postavitev plocevinaste strehe na hisko (v grobem 16m2)
Postavitev polikarbonatnega nadstreška 12m2 na lesenih nosilcih
Tlakovanje prostora pred hiško in pod nadstreškom 20m2 s tlakovci (10€/m2 za material)

Njihovi so samo hrastovi stebri, 0,5 m3 lesa, ostali material bo kupljen 

Si kdo upa na približno oceniti?
Jaz sem vrtno uto postavljal letos.
Kupil sem hiško 4x5m, na vsako stran še cca 30cm strehe, spredaj 70cm, toliko da ne zamaka oz dežuje po hiški ob vsakem dežju.
Hiška je iz brun debeline 33mm, dva okna 80x80, enkrat vata 140x200. Dvokapnica pokrita z tegolo, žlebovi... samo hiška, pripeljana in postavljena je stala 2500€, plačilo po postavitvi nobenega predplačila. Narejena lepo, gladke brune, tako da je tudi potem luštno barvati.
Je pa surovo, neprebarvano.
Les je smreka, zato sem pod celotno konstrukcijo dal še hrastove deske, debeline 5cm, pod njih še izotek. Z izvajalcem sem se samo dogovoril, da je vrata in ostalo prilagodil temu, da ni potem 5cm praga.

Dodatna dela so me stala še cca 500€.
Torej izkop zemlje, filc, nasute cca 30 tampona, betonska mreža, plošča debeline 12cm, pod ploščo sem potegniš še dovod elektrike in vode, da imam vse pri roki. V ta strošek je vključena tudi barva, notranjost ena roka zunaj dve roki, vse sikkens.

Barvanje in plošča lastna režija, montaža hiške izvajalec.
LP
Iskanje po temi