PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave varovalke meče ven!!!

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tudi jaz imam podoben primer, ko mi ven mece eno in isto varovalko…na to varovalko so priklopljeni aparati v kuhinji…se pravi hladilnik, pomivalni stroj in kavni avtomat (napa in kuhinjska plosca sta na drugi varovalki in delata BP)
Stanovanje je prazno in vceraj, ko pridem notri opazim, da hladilnik ne dela in da je ta varovalka dol.
Vklopim varovalko nazaj in mi jo cez par sekund zopet dol vrze.
Danes prisel stromar in je ugotovil, da je glavna varovalka spodaj v kleti (gre namrec za vecstanovanjsko stavbo) zanic (ena od treh) in da to varovalko mora zamenjati elektro in ne on.
Danes pride elektro…zamenja to varovalko in ko jo vstavi notri jo takoj skuri…in varovalka v mojem stanovanju pade spet dol.
Elektro zopet vstavi novo varovalko…in sedaj ne poci…greva gor in dvigneva tudi tisto varovalko v stanovanju…in sedaj vse dela….vsi stroji in vse…. Ni mi znal povedati razloga…ampak, da nekje nekaj mora biti…in da naj poklicem stromarja , da naredi meritve.
Stromar naj bi naceloma jutri prisel…bojim se da ne bo nic ugotovil…ker potem pa ne vem kj ke razlog, da je skurilo glavno varovalko.
Poglej, tudi mi na forumu ne moremo kar tako na daljavo ugotoviti, kje je tvoja težava. Vzrokov je lahko kar nekaj. Počakaj, da dobiš meritve in boš mogoče že izvedel za vzrok. Če pa še vedno ne bo jasno pa ti bomo skušali na snovi svojih izkušenj pomagati.
Lahko pa ti sedaj povem sledeče. Varovalka pregori oz. odklopi ko se za njo zgodi kakšna okvara. Torej, če je izklopil tvoj inštalacijski odklopnik, potem je napaka v tistem tokokrogu. Če je istočasno pregorela tudi glavna varovalka, pomeni da je ob okvari bila že tudi glavna varovalka nazivno obremejena ali pa, da nimaš selektivne zaščite.
Vem, da ne morete preko foruma nic ugotoviti…se meritve niso pokazale nic…tako, da sedaj vse dela tako kot je prej.
Razlog zakaj je do tega prislo pa ne vem oziroma tudi elektricar ne ve.

Bo treba pocakati, ce se slucajno ponovi
Če mene vprašaš, je to najslabša varianta. Kaj pa boš ugotovil, če se ti ponovno pojavi problem. To, da ti je elektro zamenjal glavno varovalko pač ni nobena rešitev, saj imaš okvaro za tvojim inštalacijskim odklopnikom. Ne vem kakšnega električarja imaš niti, kako si mogoče skopuški, pa se ti zdi, da pregled inštalacije ni nujen strošek, vendar pregledati in premeriti je treba vse povezave od inštalacijskega odklopnika do posameznega porabnika v tem tokokrogu (vsi spoji v razdelilniku, inštalacijskih dozah ter priključki na vtičnice in eventualno razsvetljavo, če je tudi na tem tokokrogu..
Le daj pregledat komplet instalacijo. Da ne bo kot pri nas, ko je električarju zmanjkao žice in je uporabil dve rumenozeleni, ju seveda zamenjal in vezal ničlo na zemljo in zemljo na ničlo(dve vtičnici skupaj). Na prvi, ko je bil dovod direkt na vtičnico je seveda delalo, da drugi, prevezani pa... ugani sam
1 2 3
Iskanje po temi