Koliko pa je kolenčni zid visok? Glede na velikost sob v mansardi je po mojem kar nizek?
Osebno pogrešam shrambo takoj ob kuhinji - tudi kolikor sem sam pridobival mnenja je tole vsem manjkalo ker so imeli ali drugje ali pa so morali hoditi v klet. Je le super če imaš pri roki.
Sami smo tudi ravno pri načrtovanju hiske. Glede na število otroških sob predvidevam, da vas jih je v družini 5. Za moj okus in št. družinskih članov je dnevna soba preveč utensnjena, sama imam globino 3,9 m in se mi zdi, vsaj na načrtu, ravno pri piki.
Prostor pod stopnicami, bo izkoriščen?
Kje boste prali? Je stroj slucajno tisto levo od kadi v mansardi?
Moje mnenje je, da je zasnova povsem solidna. Možni manjši popravki: sredinska stena na polovici hiše, da bi se hodnik zgoraj zajedal naravnost nasproti kopalnice, in da vhod v hišo ne bi bil tak hodnik.
Bolj generalno gledano je pa problem, da je zaradi razporeditve z eno spalnico spodaj spodaj malo utesnjeno, zgoraj pa so otroške sobe odmerjene zelo bogato. Če je dnevni prostor velik toliko, kot dve otroški sobi, je bodisi dnevni prostor premajhen, ali so otroške sobe prevelike. Pri vas je dnevni prostor še sprejemljivo velik, otroške sobe pa so precej velike. Enako imate problem pri vhodnem delu. Na vašem mestu bi razmislil, da bi del programa v pritličju dal ven iz osnovnega kubusa, mogoče vhodni del, tehnični prostor,.... Ta pritlični del lahko potem z morebitnim tudi pritličnim nadstreškom (pred vhodom, lahko za avtomobile) tvori dodaten element k osnovnemu kubusu.
Pozdravljeni vsi,
zahvaljujem se vam za komentarje in spodaj pošiljam replike:
1) Kolečni zid: Višina 120cm.
2) Shramba: Imate prav, neka večja shramba za živila res manjka v kuhinji. Iščemo rešitve kje bi lahko umestili manjšo shrambo.
3) Število sob: Da, hiša je zasnovana za 5 prebivalcev. Torej 2+3. Spodaj si sobe želimo zaradi praktičnosti v starosti +65 let.
4) Dnevna soba: da, za 5 oseb je dnevna soba "malce majhna". Predlagate kakšno rešitev?
5) Prostor pod stopnicami: Bo vsekakor izkoriščen predvsem za garderobne stvari, čeprav je malce bolj oddaljen od vhoda.
6) Pralni stroj: je predviden v utility sobi v spodnjem nadstropju.
7) Premik stene: @gapez, oprostite, vendar ne razumem kam bi vi premestili steno. Mi lahko prosim narišete, ali še enkrat opišete. Hvala vam.
8) Hvala za komentarje, res prostori zgoraj niso v razmerju s dnevnim. Iščemo rešiteve.
Dokaj enostaven in racionalen tloris, meni je všeč. Bi se pridružil enemu od komentarjev, da se umesti sredinsko steno dejansko na sredino stavbe, da bo podpirala slemensko lego ostrešja, pa še dnevna soba se na ta račun nekoliko razširi. Če je potem druga polovica objekta preozka za stopnice+hodnik, je opcija ali razširiti celotno hišo ali pa razširiti stopnice v vzdolžni smeri hiše.
Glede "prevelikih" sob v nadstropju je ena možna rešitev, da se razdeli tloris na štiri sobe (pridobite na primer sobo za goste) v vogalih in kopalnico nasproti stopnišča, je pa v tem primeru potrebno stopnišče umestiti bolj centralno, torej bi bilo v pritličju potrebno zamenjati položaj kopalnice in stopnišča na primer.
Ogrevali se ne boste na toplotno črpalko? Glede na to da imate dimnik v utilitiju?
Čez dnevno in otroške soba imate črtkano risane neke črte, to naj bi bili nosilci? Nepotrebno, etažna plošča se lahko brez težav nosi v prečni smeri.
Shramba ni nujna, če se kuhinja zasnuje tako da ima več omar, na primer če bi bile ob zgornji steni omare, zanje pa pridobiš prostor tako da se otok premakne dol da postane polotok. Lahko bi celo bile dvostranske oamre da lahko iz predsobe notri zložiš hrano ki jo prineseš iz trgovine in potem iz kuhinje jemlješ hrano ven ko kuhaš.
Jedilno mizo bi zavrtel za 90°, da ni pol ljudi s hrbtom obrnjenih proti razgledu ven.
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.