PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Jeklen in alu radiator

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

V hisi imam jeklene radiatorje in ogrevanje na TC. Od znanca sem prejel aluminijaste radiatorje (Aklimat),ki bi jih montiral v klet. Ali je to lahko napacno,da imas različne materiale radiatorjev v sistemu z vidika rjavenja? Imam tudi magnetni filter,ce to kaj pomaga? Prosim,ce mi lahko kdo svetuje,ki se res spozna na to. Hvala za pomoc. Lep praznični dan se naprej!
Če imaš TČ in cevi razvoda pravilno osamljeno, ne bi smelo bi težav.
Alu radiatorji od Aklimata so totalno neprimerni za nizkotemperaturno ogrevanje. Imajo zelo slabo prevodnost toplote na zrak.
Nabavite raje kake rabljene jeklene.
Hvala obema za odgovore. Notranjc,sem bral da pri nekaterih odlicno funkcionirajo aluminijast... So pisali na forumu... Sam imam temp vode v radiatorjih od 35 do 42... Sedaj jih ze imam ,tako da bom moral poizkusiti...pri konstantnem,24 urnem ogrevanju pa ze morajo od sebe kaj dati..ali ne?
Ja, poizkusi. Ker jih ze imas, ne bo res nic stalo. Ce gre za temperiranje kleti, bo mogoce ok. Ampak za resno ogrevanje pa je ta varianta zelo slaba.
Mene so zavedli z dvema radiatorjema v dnevnih prostorih. Imamo se talno ogrevanje ampak zdej poleti bom kupil dva postena jeklena radiatorja in bo vtocna temperatura obcutno nizja.
V ostalih prostorih so jekleni in delajo neprimerljivo boljse.
Nimam nobenih problemov z ALU radiatorji.
In res ne vem v čem bi bili jekleni boljši
Predlani sem zamenjal ta zadnjega jeklenega za alu italijanskega Global extra:

https://www.globalradiatori.it/eng/Prodo....asp?ID=73
Notranjc...verjetno je tezava pri tebi z aluminijastimi zato,ker imas talno gretje,kjer so obcutno nizje temperature vtoka kot pri meni,ko imam radiatorsko. Sam jih bom imel za temperiranje kleti,da ne rabim izolacije zgornje plosce delat... Upam,da se bodo obnesli...
Ja, temperatura vtoka pri TC je precej pomembna za dober izkoristek. Vem za primer, kjer so imeli po celi hisi (slabse izolirani) alu aklimat in so vse zamenjali, da so imeli za TC se logicno sprejemljivo temperaturo. Razlika temp. vode je lahko tudi 10-15stC. Ce je izolacija slaba.
Drugacna pesem je ce se kuri na drva, pelete, nafto. Tam je tudi alu ok.
Ja, talno imam omejeno na 35st.C, radiatorji pa poprimejo z visjo temperaturo, skladno s potrebo... ampak nad 43 letos ni slo. Hisa je slabse izolirana. Letos je delalo v redu, 2 jeklena radiatorja pa bosta temperaturo vode se znizala, obcutek pa bo boljsi.
Zdaj konkretno vidim da je za TC pri slabse izolirani hisi kombinacija talnega in radiatorjev zakon. Z radiatorji se poveca grelno telo in lazje se regulira hitrejse spremembe temperature.
Ja, ce nimate talnega, bodo po mojem mnenju radiatorske temperature dovolj za temperiranje kleti z alu radiatorji. Jaz imam v kleti trenutno samo en vecji jeklen radiator in je obcutno ogrel. Se v pralnico bo sel eden. Jeklen.
Material iz katerega je narejen radiator nima praktično nobenega vpliva na ogrevanje.
Pomembna je predvsem površina radiatorja, temperatura medija in pretok!

Bo treba osnove fizike ponoviti?
Iskanje po temi