PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Prenova podstrešja (polaganje knaufa)

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,
z družino smo se odločili prenoviti hišo. Prva faza obnove bo popolnoma nova streha (ostanejo samo lege in "špirovci"). Ker si imam na sedanjem podstrešju namen urediti sobo smo se odločili za termotop nad špirovci. Razmak med legama je približno 5m (sta na višini 80cm). Podstrešje je dolgo 10m in na sredini visoko 2,8m.

1. Vprašanje:
Ali bo 8 cm termotopa, 14 cm (odločil sem se za UNIFIT 0.35) izolacije med špirovci in še 5 cm izolacije pod špirovci dovolj? Čez bi položil knauf.

2. Vprašanje:
Polaganje knaufa. Zanima me če se lahko tega lotim sam? Študiram strojništvo tako, da teorija je popolnoma jasna tudi orodja imam dovolj. V streho prideta vgrajeni še dve veliki strešni okni vendar nikjer nisem zasledil kako namestiti profile v tem delu? Ali bo kljub uporabi vrvic in "waser vage" knauf šel po svoje in bo cikcakast? Profile nameravam spustiti 5 cm od špirovcev (umes bo še izolacija). 

3. Vprašanje:
Žal nevem ali je to prava stran za to vprašanje a bom poizkusil. 
Glede ogrevanja, kolega mi je priporočil talno ogrevanje a se sam bolj nagibam k nizkemu in dolgemu radiatorju. Kurilnica je v kleti, nato sta umes še dva nadstropja in šele nato podstrešje. Imamo plinsko peč (črpalka je v peči) in peč na drva (zadnja ima zunanjo črpalko). Ali se mi lahko zgodi, da črpalki nebosta imeli dovolj moči za mansardo in bodo potem radiatorju "mlačni"?

Za vse odgovore se Vam že v naprej zahvaljujem.
roky45,
toplotno prevodnost imaš v redu rešeno. 
Pozornost pri izdelavi parne zapore na detajlih! 
Nisi napisal kako bo z razvodom elektrike na stropu. Preluknjana parna zapora???? Tip luči? Pazi da se ne pregreva - požar.

Glede vgradnje strešnih oken in nato obdelava, je nekaj postov nazaj komentirano. Pozornost na detajle  ob vgradnji.

GK plošče se dajo v lastni režiji vgraditi; verjetno kakšna manjša pomoč kolegov.
Glede ogrevanja in razvoda vode/KCM nisi nič napisal.  Če imate sedaj radiatorsko ogrevanje potem tudi zgoraj tako izdelaš. Bi pa se nagnil k talnem in reudcir , da boš spuščal samo do 33-35°vodo v talno.
Lep pozdrav
Seveda lahko sam naredis. Tako kot vse ostalo v zivljenju. No, baterije v applu ne mores sam zamenjat...

Ce imas izobrazbo se ne pomeni da bos lahko sam naredil...

Vrvica na knaufu ni ok. Jo gravitacija zeza. Vaservago rabis samo okoli okna. Za ostalo je laser. Ali pa slaufvaga. Imej v glavi da ostresje NI v liniji narejeno. Ne odmeris 5cm dol in gas Wink ampak to iz teorije ze itak vse ves Wink
Okoli okna se profilov nic ne fiksira. Samo na "strop".
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Elektriko bi speljal pod parno zaporo vsaj tako sem videl, da se dela? Vendar bom to prepustil kolegu, ki se ukvarja s tem... Saj nebi rad "kradel" elektrike spodnji spalnici iz katere je sedaj napeljana luč. Je potrebno potegnit nov kabel iz omarce v hiši. Luči bodo definitivno ledike ampak ne v knaufu (preveč dela).
Glede ogrevanja pa imamo sedaj radiatorje, talnega gretja se mogoče ne splača saj bi to samo še povišalo pod in tako zgubim na višini? Po tleh je verjetno treba položit tudi zvočno izolacijo (plata na podstrešju je sicer debela 20 cm ampak je neka kombinacija tramov, leša in 8 cm betona).

Glede laserja pa, se to kupi ali bi si ga lahko kje sposodil?
Kupis. So poceni in ne rabis profi.
roky45,

upam, da se vsaj malo vidi. 

tule še nedokončano.
Lep pozdrav
Ce je problem konstrukcija okoli okna... kaj bo sele s parno zaporo?
No, tu tudi profiji velikokrat delajo kikse...
Konstrukcija okoli okna me je zanimala samo zato, ker na spletu zaslediš različne oblike konstrukcije... V kolikor pa sem gledal posnetke pa je pri parni zapori potrebno zagotoviti tesnilnost v vseh delih konstrukcije, da vsa vlaga ki jo izdihamo oz. nastane v prostoru ne more prodirati v izolacijo?
tako je. Teorija je easy.
roky45 ,
v kolikor se da, izdelaj razvod v prostoru " kovinske podkonstrukcije - profili ", in tam preboj direktno skozi GK ploščo. Tako ne vrtaš parne zapore.
Lep pozdrav
Iskanje po temi