PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Višina sistemskih plošč

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni 
Sem kar nov v teh zadevah, zato me zanima kolikšna pride višina sistemske plošče za talno gretje z 1cm izolacije. Se pravi spodaj je plata na njej pa 5cm estriha brez izolacije. Sprašujem pa zato ker imamo max 9cm prostora (višine) za izolacijo, sistemsko pl., nov estrih in ploščice. Stari estrih bi dal ven če bi se stvar dala izpeljati in če je sploh smiselno z 1cm izolacije, spodaj je plata monta pod plato pa še eno ogrevano stanovanje.
(11.2.2020 ob 19:42)Prepih Napisal: Pozdravljeni 
Sem kar nov v teh zadevah, zato me zanima kolikšna pride višina sistemske plošče za talno gretje z 1cm izolacije. Se pravi spodaj je plata na njej pa 5cm estriha brez izolacije. Sprašujem pa zato ker imamo max 9cm prostora (višine) za izolacijo, sistemsko pl., nov estrih in ploščice. Stari estrih bi dal ven če bi se stvar dala izpeljati in če je sploh smiselno z 1cm izolacije, spodaj je plata monta pod plato pa še eno ogrevano stanovanje.

to je po mojem zelo malo max 9 cm.
jaz ne bi v tem primeru razmišljal o sistemskih ploščah z izolacijo ampak tacker sistem - folija in na njo pritrjene cevi z objemkami. mislim da je to najprimernejši sistem če si omejen z višino.

to je čisto moje laično mnenje, tudi sam raziskujem kako v tlak vse spraviti, imam pa klet 15 cm, pritličje 19, mansarda 19.
Pri meni bo 5+6 cm križne izolacije, 3cm izolacije v sklopu tacker sistema ter 4-4,5 cm samorazlivnega estriha. Končno višino tlakov imam 20 cm tako v pritličju kot v mansardi.
Iskanje po temi