PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Izhod na pločnik-teraso (balkonska vrata)

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Situacija je taka, kot je na spodnjih fotografijah. Na leseno steno pride še 16cm fasade. Pločnik bi rad imel nekaj cm nižji od praga balkonskih vrat. 
Kako je najbolje narediti stik pločnika (iz česa bo pločnik še ne vem, mogoče tlakovci, mogoče keramika) in balkonskih vrat?

1. Aluminijasta polica (to mi ni najbolj všeč, ker bo široka cca. 20cm in se bo sigurno stopalo na njo
2. Tlakovce ali keramiko položiti čisto do praga balkonskih vrat
3. Nekakšna kamnita (granit?) polica, da polovim linijo s fasado, naprej pa tlakovci oz. keramika

[Slika: terasa2.jpg]

[Slika: terasa1.jpg]
Polica. Dobro zmontirana da ne bo donela.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
(22.3.2020 ob 20:53)firefly Napisal: Polica. Dobro zmontirana da ne bo donela.

Misliš aluminijasta? Ampak ona je na koncu zapigana navzdol ene dva centimetra. Kako naj potem po njo pridem s tlakovci ali keramiko?
Kamnita polica .Pleh bo takoj spraskan pa vsakič ko bo dež padal boš poslušal tisto donenje.
Jaz sigurno ne bi dal pločnika višje od fragmat linije, glede na leseno steno. Raje par cm pod to linijo, za ziher. Pa naj bo stopnica iz vrat na pločnik.
(23.3.2020 ob 11:40)Fantocci Napisal: Jaz sigurno ne bi dal pločnika višje od fragmat linije, glede na leseno steno. Raje par cm pod to linijo, za ziher. Pa naj bo stopnica iz vrat na pločnik.

O tem sicer še razmišljamo, pride pa v vsakem primeru na leseno steno (v višini pol metra) še dvokomponentna bitumenska masa, armirana z mrežico. Ta masa se "priključi" na obstoječo Fragmat hidroizolacijo.
(23.3.2020 ob 11:40)Fantocci Napisal: Jaz sigurno ne bi dal pločnika višje od fragmat linije, glede na leseno steno. Raje par cm pod to linijo, za ziher. Pa naj bo stopnica iz vrat na pločnik.
Plačaš nizki prag in ga potem narediš 20 cm!? Čudna logika.

Kamnito polico, seveda. Do konca fasade. Naprej pa karkoli.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
mojster666,
nekako tale bi predlagal.    
Kot je kolega forumaš " Fery " napisal, le da tu nismo imeli denarja za nizki prag. Wink
Lep pozdrav
(23.3.2020 ob 15:50)Fery Napisal:

Definitivno raje stopnico kot gnil les zaradi možnega vdora vlage na kritičnem mestu, pa ni važno kaj je kdo plačal. Ali pa vsaj dvignit HI do nivoja vrat.
Stvar je pač z višinami narobe zastavljena.
(24.3.2020 ob 13:14)Fantocci Napisal:
(23.3.2020 ob 15:50)Fery Napisal:

Definitivno raje stopnico kot gnil les zaradi možnega vdora vlage na kritičnem mestu, pa ni važno kaj je kdo plačal. Ali pa vsaj dvignit HI do nivoja vrat.
Stvar je pač z višinami narobe zastavljena.

Kaj je narobe zastavljeno? Saj sem napisal, da pride hidroizolacija na steno še dodatnega pol metra.
A potem nobena montažna hiša ne more imeti izhoda na teraso brez 20 cm štenge? 

Kako bi ti to naredil?
Iskanje po temi