PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja izolacija podstrešja nad betonsko ploščo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zanima me kako je z izolacijo sten v mansardi (da ne bilo večjega toplotnega mosta ob stiku med estrihom in steno? če sploh je? oziroma izboljšal stanje z vsaj delno izolacija ob steni?). Ker sem začel polagati počasi izolacijo.

Gre za neogrevano mansardo, prazna, ni planov da bi se v prihodnje uredila za bivanje (mansarda nima vmesnih sten, 150m2 prazne površine).

Plošča je monta, 5cm stiropor nato estrih. Plan je da se na estrih položi PE folija, 20cm URSE (2x10cm križno), nanjo pa PP folijo.

Na hiši je v celoti fasada (novolit 10cm), streha je neizolirana (se vidijo strešniki). Stene od znotraj pa niso izolirane in ometane (modularna opeka).

VPRAŠANJE:
Bi bilo smiselno izolirati še stene do strehe. Glede na to, da sem sedaj naredil tako da sem PE folijo cca 30cm zavihnil navzgor ob steni, ter isto naredil z URSO.

Slika:

[url=httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/?2J/1d/11UQfJIm/p1010004unichr("46")jpg][img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/t/2J/1d/11UQfJIm/p1010004unichr("46")jpg[/img][/url]
Izoliraj tudi stene vsaj 50cm navzgor, najlažje je nalimat 50x100cm stiropor plošče s purpenom. PE folijo zaključi na steni nekje na 1/3 višine, na cegle zalepi z namenskim lepilom v tubi.

Takole sem naredil jaz (nimam pa stene do ostrešja, ker so čopi na obeh straneh strehe):
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=28&t=17780&p=806598&hilit=purpen+party#p806598">viewtopic.php?f=28&t=17780&p=806598&hilit=purpen+party#p806598</a><!-- l -->
Pozdravljeni,

Ima vprasnje glede izolacije in prezracevanje podstresja.

Smo ravno v fazi izolacije in ureditve podstrešja. Skratka imamo hiso, kjer ima mansarda za strop povsod betonsko plato (zaradi kock), razen v dveh sobah, kjer pride spuscen strop in knauf (in v eni izmed teh dveh sob dvizne stopnice za na podstrešje).

V teh dveh sobah je namen narediti profile za knauf ter notri dati izolacijsko volno (16+14cm) in seveda folijo ter nato knauf in pokitat. Nad tema dvema sobama so narejene lesene skarje pritrjene na sperovce (sluzijo tudi za pritrjevanje knauf profilov). Na te lesene skarje bi pa polozili kar osb plosce, da bo podstresje pohodno.

Na podstresju, kjer je betonska plata bi pa polozili lesene trame, na njih bi polozili osb plate ter vmes vstavili izolacijsko volno.

Tako dobimo celo podstresje pohodno + spodaj izolirano, tako pri plati kot knaufu.

Ali je potrebno med betonsko plato in izolacijo poloziti se kaj? Kaksno folijo?

Za dodatno izolacijo smo pa imeli namen izolirati se celo streho. Se pravi med sperovce vstaviti izolacijsko volno, ter nato zaradi lepsega videza na sperovce pritrditi osb plate.

Ali je to OK? In ali je potrebno tudi tu dodati se kaksno plast?

Za zracenje bi pa poskrbeli tako da bi na vaski strani podstresja v zid zavrtali luknje cca fi160mm in not samo vstavili pvc cev, ter na strani fasade eno mrezico oz neko lepo rozetno. Te zracnike bi naredili po enega na vsaki strani cisto na vrhu spice in mogoce se dva manjsa spodaj.

Prosim za kaksno mnenje glede taksne ureditve podstresja - izvedbe izolacije in prezracevanja?

Upam, da je jasno napisano in da se ve za kaj se gre. Za vse nejasnosti in vprasanja sem na voljo.

Najlepsa hvala za odgovore in pojasnila.
1 ... 4 5 6 7 8 Pojdi na stran 
Iskanje po temi