PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Polaganje laminata

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni.

Prosil bi za nasvet pri polaganju laminata. Pri sanaciji stanovanja smo odstranili stare tlake, položili izolacijo, talno gretje in tlak. Na delu hodnika in kuhinje, ki prehaja v dnevno sobo je položena keramika zaključena iz Al letvo (slika v prilogi). Od tam naprej bi položil laminat.
Vprašanja:
1.) Ali lahko 4,5 mm razlike "ujamem" z podložno peno, ki jo namestim pod laminat? Ali moram uporabiti izravnalno maso 2,5mm + 2mm pena + laminat 8 mm?
2.) Če uporabim podložno peno je bolje 4,5 mm (4 mm) ali je bolje, da uporabim 5 mm?
3.) Glede na kar konkretno debelino pene me zanima kateri naj uporabim, da ne bom dosegel kontra efekta glede prehoda toplote?

Hvala za odgovore.
Lep pozdrav!

Priložene datoteke
.jpg   Laminat-01.jpg (Velikost: 12,22 KB / Prenosi: 365)
Kupi konkreten laminat debeline 11 ali 12mm.

Tisto 8 mm nečasa ni za na tla!
Pozdrav.

Laminat je že kupljen in na objektu.
Težava je v tem, ker mi nihče ne zna povedati ali lahko dam podlago - peno za pod laminat debelina 5 mm in predvsem kateri material, da ne bo prevelika izolativnost.
Lep pozdrav.
Potem ne kompliciraj in daj na stik prehodno letev, ki ti bo pokrila tista 2mm.

Nikakor pa ne dajaj 5mm podložne pene. Bo preveč mehko in še gretju glih ne bo pasalo.
Zdravo mene pa zanima glede polaganja laminata iz ene sobe v drugo. Ali lahko polagam laminat brez letvic med vrati? Tako da bi sol laminat iz hodnika v vse sobe. Namreč tiste letvice mi Glih niso narbolj všeč, sedaj če mora bit potem jih bom pač dal, če pa je že kdo tako polagu pa da se obnese je še pa tok boljše.
(30.9.2019 ob 07:01)aljaz123 Napisal: Zdravo mene pa zanima glede polaganja laminata iz ene sobe v drugo. Ali lahko polagam laminat brez letvic med vrati? Tako da bi sol laminat iz hodnika v vse sobe. Namreč tiste letvice mi Glih niso narbolj všeč, sedaj če mora bit potem jih bom pač dal, če pa je že kdo tako polagu pa da se obnese je še pa tok boljše.

Pr nas smo to naredili in na dolgi rok pomoje ni ok. Na najdaljši flehi je ena fuga grdo zazijala(špranja), verjetno zaradi raztezkov. Je bilo ok cca. 7 let.
Verjetno bo kakšen stručko znal kaj več povedat ali se lahko to naredi ali ne.
Bi rekel, da če je špranja nastala po sedmih letih, da je prej vzrok klik na tistem mestu (da je popustil in se je naredila špranja). Sploh če je kaj neravnin po tleh je nekako logično da nekje pride do popuščanja materiala, ko se vsakodnevno hodi po tistih delih. Ma tiste letvice so res grde in vem, da pri sebi bi šel v izvedbo brez letvic, če bi bil na tem. Zakaj ne daš vinil na klik, pri njemu ni teh težav + še nekaj prednosti.
Iskanje po temi