PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja BALKON

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni

Vem, da je tema že prečesana do onemoglosti, ampak vsak trdi drugače, kar je tudi prav, da je tako, je pa tudi dobro še kakšen detajl ali kaj novega slišati.
Ker imam plan narediti fasado na starejši hiši, bi rad postoril čim več do izvedbe le te. Imam 3 balkone (2 sta delno pokrita, 1 je pokrit - delno pomeni da je sicer 1/3 balkona pod streho, je pa vseeno moker ob večjem nalivu), in bi jih rad izoliral toplotno in hidro. Pozidano imam ograjo iz siporeksa na vseh 3 balkonih - ograja se bo ob fasadi tudi oblekla vsaj 2-3cm XPS in premazala s hidrostopom, potem bo zaključni sloj fasade in na vrhu še marmorna polica. Višine imam približno 10cm. Naklon je/bo narejen proti ograji.

Zanima me predvsem hidro izolacija balkona:
- na betonsko plato bi lepil XPS (6 cm)
- 2x utrl lepilo in fasadno mrežico
- premazal z hidrostopom (1. sloj v mrežico)
- lepil ploščice (nekje sem prebral, da je dobro če so ploščice večjega formata?).

Zanimajo me stenski (ograjni) preboji za odvodnjavanje vode. Kakšna spletna stran, trgovina, privatnik..

Hvala in lep pozdrav,
kliker
Ko smo pri nas sanirali teraso , ki je bila samo 1/3 nadkrita, pod napuščem smo delali takole: betonska plošča, naklonski beton, ibitol, navarjena hidroizolacija s posipom, po celi površini nalepljene z fasadni lepilom 5 cm XPS styrodur plošče, lepilo- mrežica- lepilo, mapelastic- mrežica- hidro trak na vogalih- mapelastic, mapei FLEX lepilo  za keramiko, keramika 30x30, fuge 6 mm, na robovih ker. ploščice z odkapnim robom. Fuge okrog kovinske ograje zapolnjene z poliuretanskim kitom ter stik z fasado
Hvala..
Zakaj 2x hidro izolacijo? Spodnja (izotek) potem takem sploh ni potrebna?
LP
Zanima me še tudi, če mi lahko kdo potrdi, da je to preverjeno, da se na XPS z vtrto mrežico v lepilu, potem na to lepi keramika?! Kako je s fugo, je možno da poči?

Hvala in LP
Iskanje po temi