PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Čiščenje notranjosti kotla

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Imate kakšen nasvet s katerimi pripomočki bi najlažje čistil notranjost kotla?

Opazil sem, da lahko s kvalitetnim čiščenjem kotla konkretno znižam temperaturo dimnih plinov in zato sem zadnje leto vsake 1,5-2 meseca sčistil notranjost kotla (s tem ne mislim izhodnih kanalov-tisto je druga zgodba), za čiščenje pa sem uporabil manjšo krtačo s železnimi ščetinami, moral pa sem na kolena in do ramen segal v notranjost kotla :lol:

Zanima me kakšne pripomočke kaj uporabljate ostali, da si jih nabavim do naslednje kurilne sezone :wink:
Krtača naj ima daljši ročaj (štil), pa bo potrebna krajša roka. Za pod kolena je pa blazina (povšter). Za vstat se je treba nekam prijet.
Da odstranis katran (če pišeš o kotlu na drva) potem poišči kak trd spohtel. Da ne boš rinil v pec z glavo, lahko namesto spohtla meter dolg kos vinkla (ploščato železo se ti bo upogibalo) pa ga na koncu mal pobrusis da je bolj oster.
Kemija je na pohodu. Sam sem v Radovljici kupil nekakšno kašo (ne smem delati reklame) ki jo dodam na žerjavico in od Hanzija omenjenih problemov nimam. Vinklajzen uporabim za drug namen.
Konkretna pomoč/nasvet, sploh preverjen iz prve roke, ni reklama.
Sotin 100, kupil pri 5 Fiver Radovljica. Uvožena zadeva, distributer iz Kranja, ravno na mestu podatka je naknadno lepljena slovenska etiketa poškodovana.
Iskanje po temi