PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Pomoč pri nakupu kotla na polena

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jah, odvisno koliko segrevas. Znanec jih bo tudi v eni sezoni zmetal v peč najbrž vsaj kaksnih 40 kubikov. In to lepe bukovne. In to v novega Mercedesa.
Ga moram prav vprašat. Čeprav Mislim da sploh ni gledal koliko jih je požgal, napravil, pripeljal v kurilnico....
Se bi lahko še malce vrnili k temu S1 15kw Frolingu. Zelo cenovno zanimiva peč. Edini minus ki ga vidim, je da ima samo 80L nalagalni prostor. Zraven dajo 1500L zalogovnika v paketu.

Malce se mi sicer kolca po večjem nakladalnem prostoru, ker bom kuril veliko bora in podobne šare..
Ampak z odbito subvencijo bi sistem s tem paketom na ključ dobil za cca 7800 eur, kar
pa je ugodno.

Hanzi ti imaš na Atacku 112 L ?
Da, vendar racunaj da je skoraj četrtino praznega in ne filam polno.
Dolžna kurišča je 69cm, polena pa imam povprečno dolga pol metra (klavftra z motorno nanoko na pol).

Tudi pri 80 litrih ti bo kar lepo segrelo jurja in pol. V hudem mrazu boš pač dofilal, sploh če boš imel "podhlajeno" hišo.
Na račun 15 kw kotel.dlje časa gori kot moj. Torej imaš manj kurjenj. Samo dolozis in gremo dalje.
Pri nas ima peč 90lit nakladalnega prostor--HERZ Firestar 18kW--in mogoče v tistih parih res mrzlih dneh v zimi pogrešam malce večji nakladalni prostor...ampak to je res le kakšen dan.Imam pa 2x950lit zalogovnika.Sprva je bil samo 1x950lit,pa je bil premajhen.Sedaj ni problema in pozimi lahko zakurim na polno kadarkoli.V prehodnem obdobju pa samo dobro polovičko in je dovolj.

lp
Pozdravljeni!

V kratkem imam namen nabaviti klasični kotel na polena + zalogovnik.

V izboru imam CENTROMETAL 25 ali WVTERM 25.

Prilagam še slike, ker me predvsem zanima model od Wvterm, saj mi je ta novejša oblika kotla nepoznana.

Hvala za pomoč.

Priložene datoteke
.png   3198_Centrometal_EKO-CK_P.png (Velikost: 87,1 KB / Prenosi: 474)
.png   WVTERM.png (Velikost: 224,31 KB / Prenosi: 474)
Za vsak slučaj prej povprašaj tačrnega, da ne bo potem jok...da ne bo podobno težavam Naklanke...
wvterm gre v stečaj. Opazil članek v časopisu. Škoda.

Lp
Da, zgolj za starejše delavce. Ostali bodo šli na bolje...

Škoda tudi za lastnike kotlov...
1 2 3
Iskanje po temi