PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja hladno podstrešje...

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nad bivalno etažo je še ena, nekončana in tako tudi ostane. V večjem delu bom položil stiropor ( sem ga dobil ) sedaj 10 cm, kasneje bom še dodajal. Ob straneh, pa bi položil stekleno volno.
Sedaj pa še vprašanje oziroma me zanimajo vaša mnenja. Ali je razlika med 0,39 W/mk  20 cm,  ali 0,34W/mk  10 cm. Za to zimo, seveda...
Moje mnenje: povsod volno, ali pa vsaj čez stiropor, če že mora biti. Problem je v špranjah med stiroporjem, kjer se topel zrak dviguje, kot da stiroporja sploh nebi bilo. Če poznas debate o fasadah,ves da je tam pomembno celo kako se lepilo nanasa, ceprav je cez zakljucni sloj. Jaz sem najprej polozil gradbeno folijo, volno in se eno plast folije. Razlika kot noc in dan. Tezav s kondenzom pri meni ni. Sem dolgo razmisljal stiropor ali volna.
20 cm je bolje kot 10 cm. Razlogi za probleme v fasadi pa niso isti kot na podstresju...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
(17.8.2020 ob 11:37)fsini Napisal: Nad bivalno etažo je še ena, nekončana in tako tudi ostane. V večjem delu bom položil stiropor ( sem ga dobil ) sedaj 10 cm, kasneje bom še dodajal. Ob straneh, pa bi položil stekleno volno.
Sedaj pa še vprašanje oziroma me zanimajo vaša mnenja. Ali je razlika med 0,39 W/mk  20 cm,  ali 0,34W/mk  10 cm. Za to zimo, seveda...

0,039 W/mK * 1 m2 / 20 cm = 0,195 W/m2K
0,034 W/mK * 1 m2 / 10 cm = 0,340 W/m2K

20 cm slabše volne ima 40 % nižje izgube.
Iskanje po temi