PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Smrdeči odtoki

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prosim za pomoč.

Iz vseh odtokov v hiši (talni sifon, sifon v katerega gre cev za vodo od pralnega stroja, itd) smrdi. Ne znam določiti vonja, kanalizacija, podobno amoniaku?? Prav tako smrdi iz instalacijske omare za talno ogrevanje, instalacij, ki so pripravljene za montažo umivalnika itd.

Zanima me kaj bi lahko bil razlog in kako lahko to ugotovimo. Pri talnih sifonih smo ugotovili, da v njih ni dovolj vode. Vendar je zaradi talnega ogrevanja potrebno vodo dotočiti vsak dan, če želimo, da je raven dovolj visoka. So pozabili namontirati sifone v steno, napaka v gradnji in ali lahko še kaj storimo? Se je zabasala kanalizacija?

Hvala za vsakršno pomoč.
Nekateri nalijejo parafinsko olje v sifone. Voda je težja, olje pa ne izhlapeva in ni potrebe po dolivanju vode. Jaz vodo dolijem samo v kletnih prostorih 3-4x letno, če ne perem vmes nič po tleh, da voda odteka v sifon.
Tole tud mene muči v garaži. Upam, da kot Jozl praviš olje reši problem
V talni sifon lahko dodaš pvc tulec, da bo bolj globoko v vodi.
Frcafela11,

Frcafela11 Napisal:Prosim za pomoč.

Iz vseh odtokov v hiši (talni sifon, sifon v katerega gre cev za vodo od pralnega stroja, itd) smrdi. Ne znam določiti vonja, kanalizacija, podobno amoniaku?? Prav tako smrdi iz instalacijske omare za talno ogrevanje ( tu ne more smrdeti kanalizacija), instalacij, ki so pripravljene za montažo umivalnika ( tu imaš samo priklopno koleno nić drugega - vstavi original gumico in čep) itd.

Zanima me kaj bi lahko bil razlog in kako lahko to ugotovimo. Pri talnih sifonih smo ugotovili, da v njih ni dovolj vode. Vendar je zaradi talnega ogrevanja potrebno vodo dotočiti vsak dan, če želimo, da je raven dovolj visoka. So pozabili namontirati sifone v steno ( kateri priklopi še smrdijo), napaka v gradnji in ali lahko še kaj storimo? Se je zabasala kanalizacija ( če ti ne dvigne fekalij skozi WC školjko-talni sifon ni zabasana)?

Hvala za vsakršno pomoč.
Odgovoril z odebeljeno med tvojim tekstom.
Parafisko olje so ti že napisali.
Ali imaš ustrezno izveden oddušek pri KCM razvodu??
Lep pozdrav
Hvala za odgovore. V osnovi ne vem nič. Sumim, da pri hiši niso nekaj pravilno naredili, ker največji smrad je v kleti in prihaja tudi iz stene, v kateri so tudi napeljave itd. Odločili smo se, da pokličemo mojstra. Verjetno bo potrebno steno (knauf) odpret in pogledat v čem je težava. Prosila bi samo za mnenje, katerega mojstra poklicati, vodovodarja?
Zna bit, da bi kak cukarpek tudi znal odpret steno, ter pogledat kaj ne tesni dobro.
Iskanje po temi