PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja vlaga na fasadi

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,
zanima me, kaj je po vasem mnenju izvor vlage na fasadi. Je to vlek iz tal ali pronica od zgoraj? 

Lp, I

Priložene datoteke Predogledne slike

zivis samo enkrat ...
Na hitro bi rekel od zgoraj. Ne bi vleklo iz tal samo po eni ozki špuri tako visoko.
Čeprav na coklu je pa ziher tudi vlek iz tal po celotni širini. Kaj je tista rešetka pri tleh?
Najprej preveri, če pušča streha.

Mesto puščanja boš najhitreje našel, če boš med hudim nalivom zlezel na podstreho in z lučko pregledal strešnike od spodaj.

Ampak sumljivo je videti tudi spodaj.

Poglej v kakšnem stanju je žleb, če slučajno ravno tam blizu ne pušča in kaplja po betonskem pločniku. 
Tam, kjer se je naredil mah, je teren nižji. Se tja steka voda z dvorišča ali drugega dela pločnika in pronica v režo med pločnikom in hišo? Opazuj med nalivom, od kje prihaja voda na tisti del pločnika in kam odteka.

Ali je v bližini vogal hiše in vertikala žleba ni ustrezno rešena?

Je v tej steni vodovodna napeljava ali odtok? Je v bližini priključek na vodovod in števec ali morda greznica?

Ima hiša klet? Čemu je namenjena mrežica pri tleh? 

Je bila fotografija narejena po dežju ali že dalj časa ni deževalo?
Hvala za hitre odgovore. To je vogal hise. Na levi strani slike je prakticno vogal. Zleb je na drugi strani vogala. Kleti hisa nima. Je pa greznica nekje pod tem delom. Cemu sluzi mrezica pa na zalost ne vem. Prilagam se eno sliko iz drugega kota. Lesena vrata so vhod v zunanji WC...

Lp, I
zivis samo enkrat ...
Moje mnenje je, da ti zamaka streha in ti voda teče med cigli v sami steni dol(med luknjami v ciglu), ko ne more več dol se odspodaj začne širiti levo desno. Znotraj so tudi kaki znaki?
Spodaj je videti rešetko. Torej se lahko sklepa da gre po vertikali neka cev? Čemu je namenjena...je to zračnik?

Ker če vleče zrak skozi cev, lahko prihaja do kondenza zaradi hladne cevi (vlek hladnega zraka po njej), ki je v 'topli' steni.
Bom preveril cemu sluzi doticna resetka. Hisa je letnik 1905, tako da so zidovi zelo debeli. Na notranji strani ni znakov vlage. Je pa strop viden na sliki dejansko balkon od zgornjega nadstropja. Zgoraj na zalost nisem uspel preveriti ali je vlaga tudi vidna na fasadi. Ta vikend bom se enkrat na lokaciji in tako me zanima kaj mi svetujete da se dodatno preverim?

Prilagam se sliko, ki sem jo pozabil v prejsnjem postu

Priložene datoteke Predogledne slike

zivis samo enkrat ...
Doticni zracnik naj bi bil narejen naknadno in sicer za zracenje greznice oz. nekaj podobnega
zivis samo enkrat ...
Možno je, da gre za oddušek wc-ja ali za cev v steni,  ki služi samo za pretok zraka čez greznico. Ta cev mora nekje priti na plano: bodisi na
prezračevanem podstrešju ali skozi streho.

Ker hiša nima nobenih razpok na vogalu, ji ta vlaga ni naredila prevelike konstrukcijske škode in jo boste lahko osušili in sanirali, ko bo jasen vzrok.
Iskanje po temi