PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja premaz za brusen beton

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni pravkar sem pobrusil beton v kleti in garazi cca 160m2. zadeva je ratala res lepa in zelo gladka. Zanima me z katerim premazon naj premazen tole zadevo sedaj. mora bit proti vodi in kakemu olju ali benzinu.

Kaj priporočate

Sikagard®-790 All-in-One Protect ???

Opa, si se kar sam lotil podviga? S cem si pa brusil, se ni nic prevec zabrusilo? Kako si resil s prasenjen, si sproti zaluval? Imas mogoce kaj slik  Smile

Aja, kako pa je s temi premazi potem, na koliko casa se obnavljajo, sploh zunanji beton?
Jaz sem beton v garaži dobesedno zalil z MAPEI Antipluviol čorbo (kupil ostanke od gradnje na Bolhi za drobiž, zato nisem šparal z materijalom). Beton se s tem prepoji tudi v globino in je postal dobesedno nevpojen za vodo, ta se na njem zbere v kapljicah, tako da jo moraš obrisat, če se ti kaj polije. S tem se tudi umazanija (ali polita barva npr.) ne zažre toliko  v beton.
Tu vidiš primerjavo med tretirano in netretirano površino:
https://youtu.be/RS7HgKEwOXo?t=27
Izgleda betona ne spremeni popolnoma nič.

Obstajajo podobne zadeve tudi od drugih proizvajalcev, tudi slovenskih (guglaj pod siloksan oz. silikonski vodni premaz).

Glede obstojnosti je pa tako: v zaprtem prostoru je zadeva zelo trajna (recimo 10 let ali več). Zunaj pa jo dež izpira, zato jo je treba obnavljati na 1-2 leti.
Mislim, da je tudi neprijazna do podtalnice, zato jo za zunaj ne priporočam. Za notri pa vsekakor. Le prezrači dobro po opravljenem delu (vonja sicer nima nobenega).
vedno najprej beton impregnirajte z litijevim vodnim steklom, lahko tudi natrijevim.
litijevo je boljše, dražje, vendar je poraba precej manjša in skoraj ni več razlike z natrijevim.
prilagam video, ki pokaže, kako zadeva kemijsko deluje. gre torej za trajno zaščito, saj soliter, ki je mehki del betona, spremeni v kristale, ki so zelo trdi, s čimer se poveča trdnost zgornjega sloja ter predvsem doseže protiprašnost in manjša vpojnost vode.
https://www.youtube.com/watch?v=6MYWxngZK0U
Je ta premaz zunaj trajen? Meteorne vode ga ne izpirajo?
Iskanje po temi