PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Motnje delovanje gorilca

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

da bi lahko pozimi le prižgal in spomladi ugasnil peč jaz lahko le sanjam. Imam pet let staro peč Weishaupt na olje v katero sem lansko sezono vložil na stotine evrov za servise in rezervne dele. Napaka pa vedno ista, motnja v delovanju gorilca. Ugaša se, a brez pravega zaporedja, včasih deluje cel teden, drugič ugasne dvakrat v dnevu. Opis napake kaže na neko težavo s plamenom. Menjali smo vse vitalne dele, filter olja, 3 x šobo, fotocelico, pumpo, avtomatiko…Zamenjal sem dva serviserja, ki sta se sicer trudila in opravila vse mogoče meritve a težava je ostala. Najbolj me bega da so v lončku olja ob delovanju prisotni zračni mehurčki a sta oba zatrdila da to nikakor ne vpliva na delovanje, da čez tako gost filter ne more »uiti » mehurček. Ker se ne mi rad spet celo zimo ukvarjal s pečjo bi vas prosil za nekaj odgovorov. Ali zračni mehurčki lahko vplivajo na delovanje ? V čem bi še lahko bila težava iz zgoraj opisanega in pa še kako lahko zmanjšam hrup delovanja gorilca. V ulici se sliši samo mojo peč. Vesel bi bil tudi če si mi javi kakšen serviser. Hvala
Kot "amater", ampak nekoč lastnik in vzdrževalec lastne peči na ELKO več desetletij, lahko komentiram le:
- glasen dimnik običajno pomeni nepravilno, nestabilno gorenje
- zračni mehurčki običajno pomenijo, da ti sesalna cev od rezervoarja do filtra nekje "vleče" zrak....... To je lahko vzrok tako za glasnost, kot za "napako"

Ker bo največ zraka "potegnilo" ob zagonu oziroma ponovnem zagonu, ko dlje časa gorilec ne deluje, mojstra pa si najbrž nista vzela dovolj časa, je bila njuna ugotovitev, da je vse OK.
Vgradi filter z avtomatskim izločevalnikom zraka in težava bo 99% izginila.

Težava je verjetno v netesnosti sesalne garniture.
Če bi težava slučajno če ostala, v kar sicer dvomim, bi lahko za to bil kriv previsok statičen tlak gorilnika.
Tista dva je pa res bolje, da si jih odslovil. Zračni mehurčki v filtru so rdeči alarm in vir vseh poznejših anomalij, ki se pojavijo. Mazanje gorilne glave in kotla, nepravilno izgorevanje, mašenje šobe, blokada delovanja....... vse je posledica zraka v olju. To mora vedet vsak serviser, ki je opravil en "šnel kurz"
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Iskanje po temi