PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Filtri za vodo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
cela znanost je okol teh filtrov,...

par dni nazaj sem zasledil to zadevo,... nad katero so predvsem američani bojda navdušeni,... no ja ne da so oni merilo a vseeno,... a ima kdo izkušnje s tem,...

<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.berkey-waterfilters.co.uk/?gclid=CISAkcWzrtYCFecy0wodQ9wLXg">https://www.berkey-waterfilters.co.uk/? ... 0wodQ9wLXg</a><!-- m -->

glede na količino vode ki naj bi jo recimo 2 filtrna vložka lahko filtrirala,... zadeva sploh ni tako bizarno draga,... je pa problem prostor na delovnem pultu,...

no zdej pa ostalo,...

načeloma, če se zbira kapnica kot edini vir vode,... jah kako naj rečem, pozimi ne bi smel zbirat,... ker se delu saj ki jih dež ob kurjenju spere na streho dejansko ne moreš izognit,... ja lahko jih zmanjšaš kot je nekdo opisal z povišanjem dimnika a izognit se jim ne moreš, tako da jaz bom letos prvič probal z 24 kubiki preživet zimo brez dotakanja svežih padavin,... če pa že bom bom to priklapljal ročno in tisti trenutek ne bom kuril,... ne vem še kako točno,...

jaz imam iz cisterne pripeljano vodo na sedimentni filter 20 mikronov navaden 10 inčni,... potem pa imam BIG BLUE 20 inčni CARBONBLOCK mislim da 5 mikronov,...

kapnica je moj edini vir vode, letos sem sicer moral klicat gasilce in dolit 9 kubikov vode,... a sedaj je polna do vrha,...

letos sem tudi streho dal oprat z visokotlačnim čistilcom "karcher",... strešniki so kot novi,....

imam tudi močno željo to vodo narest pitno,... ali preko dodatne pipice v kuhinji ali pač z nekim takim sistemom kot sem ga omenil v priloženem linku,...

ideje dobrodošle,... revrzna osmoza odpade,... čist predrago,...

kar se mineralov tiče,... meni so razlagali tako,... da tudi če bi pili destilirano vodo popolnoma brez mineralov,... kar se le teh tiče si nima smisla razbijat glave,... ker če bi dnevno količino mineralov želel zagotovit samo miz vode,... mislim da bi moral spit 1500L na dan,... al neka taka bizarna številka,... skratka v cca 2 litrih vode kakršnekoli pač že je premalo mineralov da bi se s tem obremenjevali,... še enkrat,... tako mi je bilo povedano,... pa tudi prebrat se da veliko na to temo,...

LP
I.
Mi smo nabavili vodni filter pri podjetju Mesec in smo povsem zadovoljni. Vtipkaj na spletu in si poglej. Lp,
1 2 3
Iskanje po temi