PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Talno ogrevanje v stanovanjskem bloku; izkušnje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aja, pardon. :oops:

Mene vsi okoli vztrajno prepričujejo, da je talno škodljivo. Noro. Prava mala agonija proti talnemu :lol:
Če boš imel klasično gretje, ti v kuhinji ne bo kaj dosti pomagalo, razen, da ti bo pomagalo vrteti el. števec. Kakšno korist pričakuješ od talnega v kuhinji?
MaliFric, če hočeš imeti talno gretje ga imej. Ker potem ti bo žal da nisi vgradil. Jaz ga bom imel samo v kuhinji, zato ker bom imel tam keramične ploščice. Ker keramika ni prevodna, zato ne vem kako bo po zimi in hočem imeti neki za rezervo. Ker če bo res res mrzlo bom prižgal, če ne bo, ne bom prižgal. Tisto 1h ali 2h k mi bo grel, ne bom umrl od stroška elektrike, mi bo pa vsaj prijetno toplo in bom lahko bos hodil (rad hodim bos po stanovanju).

Aja, zakaj ti kolegi govorijo da ni zdravo, si jih vprašal ali imajo talno gretje doma da to vedo. Ni to kot včasih, k so cevi greli po 40 stopinj, kar logično to ni zdravo za tvoje noge. To mora bit primerna temperatura tam cca 27 stopinj.
1-2 uri ogrevanja talnega?!
Pozabljaš na osnovno lastnost talnega: vztrajnost!

Talno najbolje deluje 24/7
Tudi v tvojem primeru.
Lahko pa si sedaj pripraviš eno cev v estrih (nekam v sredino med grelnimi kabli; priprava za temperaturno tipalo) in reguliraš talno na konstantno temperaturo tlaka.

Glede primerjave stroškov, pa je precej odvisno kakšen plin uporabljaš za ogrevanje. Če je to UNP, potem stroški najbrž ne bodo večji (ne spremljam trenutno gibanje cen plina).
V skupnih stroških, pa 11 m2 tudi ni nek velik delež......
Zakaj bi grel stanovanje 24/7 če sem 9h v službi in 7h spim. Cel dan pa tudi ne bom bedel v kuhinji. No sej, vsak ima svoje mnenje, sam meni ni logično da grejem prostor, če me ni doma.

Cevi v estrih bom tudi imel, ker imam v stanovanju plinsko peč na klasično gretje, samo dvomim da bosta 2 cevi v kuhinji segreli keramiko. Zato kot sem prej omenil, el. talno gretje bom dal zaradi tega da ne bom imel ledeno keramiko.
On meša klasično talno estriharsko ogrevanje s tvojim,katero jepodobno,kot ga prenekateri dajejo v kopalnice
Homer Napisal:1-2 uri ogrevanja talnega?!
Pozabljaš na osnovno lastnost talnega: vztrajnost!

Talno najbolje deluje 24/7
Tudi v tvojem primeru.
Homer, tako hude vtrajnosti pa vseeno nima. Meni se pri toplovodnem talnem po 2h že krepko pozna gretje (ali hlajenje). In če da električno talno tik pod ploščice, bo to še hitreje.

Logike, da stanovanja ne ogrevaš/hladiš, ko te ni doma, pa tudi jaz ne zastopim. Morda kaj prišparaš v neki slabo izolirani bajti brez akumulacije (=baraki).
Ne dvomim, da je odzivnost talnega z grelci v lepilu hitrejša, kot talnega v estrihu.
Zato ja, po kaki uri se bo ogrevanje poznalo, potem pa bo še nekaj ur segrevalo estrih, po izklopu ogrevanja se bo vse skupaj še nekaj ur ohlajalo.

Če to združim še z drugim delom tvojega odgovora o smiselnosti "mazohiranja" z vklapljanjem in izklapljanjem ogrevanja, sva na popolnoma istem stališču.....
1 2 3
Iskanje po temi