25.6.2017 ob 02:39
Zdravo poznavalci ogrevanja in hlajenja. Sam imam montirano kronotermovo toplotno črpalko WPL11K1NT (on-off) ter konvektor MPW4 B5X, ki naj bi imel hladilne moči 3,14 KW. Trenutni sistem mi hišo cca 140 m2 ohlaja preko talnega gretja/haljenja kjer se spušča 21 stopinj ter konvektorja, ki mi zadnje dva dni deluje nepretrgoma. Od včeraj zjutraj do sedajle je bila hiša prazna in je imela spuščene vsa senčila (žaluzije). V hiši je trenutno 22,8 stopinj, s tem, da je konvektor deloval nepretrgoma od četrtka + talno hlajenje. Problem, ki ga vidim je prenizka izstopna temperatura zraka iz konvektorja, ki je trenutno 19,3 stopinj merjeno tik pri izstopu zraka iz konvektorja. Za hlanjenje hiše sem včeraj porabil 17,62 kwh. Temperatura vode do konvektorja je cca 12 stopinj. Naj omenim, da imam tudi rekuperacijo, ki ima trenutni baypas nastavljen na 22,5 stopinj.
Ali mi lahko nekdo, ki se na to spozna pove ali je izstopna temperatura na konvektorju, ki je 19,3 stopinje ustrezna za hlajenje? Nikakor se ne morem znebiti občutka, če bi mi namesto konvektorja svetovali montažo normalne klime, bi z njo dosegel precej boljši učinek z manj porabljene energije ali pa vsaj podobno? Naj tudi omenim, da trenutno hiša z zunanje strani ni izolirana (izolira se v septembru).
Sicer me pri konvektorju moti tudi glasnost delovanja. Če je na najnižji stopnji je še vedno precej glasen (subjektivno mnenje). Klima, ki jo uporabljamo v podjetju, je praktično neslišna.
Hvala za odgovore in izkušnje.
Ali mi lahko nekdo, ki se na to spozna pove ali je izstopna temperatura na konvektorju, ki je 19,3 stopinje ustrezna za hlajenje? Nikakor se ne morem znebiti občutka, če bi mi namesto konvektorja svetovali montažo normalne klime, bi z njo dosegel precej boljši učinek z manj porabljene energije ali pa vsaj podobno? Naj tudi omenim, da trenutno hiša z zunanje strani ni izolirana (izolira se v septembru).
Sicer me pri konvektorju moti tudi glasnost delovanja. Če je na najnižji stopnji je še vedno precej glasen (subjektivno mnenje). Klima, ki jo uporabljamo v podjetju, je praktično neslišna.
Hvala za odgovore in izkušnje.