PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Klet-izolacija ali ogrevanje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zivjo,

Prosim za pomoc pri dilemi. Ne vem kaj je bolje narediti pri neogrevani kleti v hisi:

A) izolirati strop ( 8-10cm) v kleti in tako izboljsati udobje v gornjem nadstropju ali
B) dodati radiatorje v klet in jo ogrevati s 13 stopinj na 18-19

Z ogrevanjem bi se resil tudi morebitne vlage v kleti... Radiatorje za klet bi kupil na bolhi in tako zmanjsal investicijo,je pa res,da bodo stroski ogrevanja potem visji... Ali je vseeno bolje,da se klet pri starejsi hisi ogreva (vlaga, udobje, plosca)?

Hvala za pomoc pri dilemi.

Lp vsem
S čim ogrevas, koliko imaš vlage v kleti,  kaj imaš v kleti, ali lahko zapreš/locis klet od pritličja da ti topel vlažen zrak.ne vdira v klet. Izolacija zunanjih sten?
Da kakšno plesen fasada ni vredno sparat na kurjavi. 

Ja jo ogrevam, razen v garaži imam zaprte radiatorje pa je kljub vsemu 15+C, ker so stene izolirane, vrata iz hodnika tja pa odprta. Je pa "klet" dejansko samo na eni strani 1m vkopano.
Sonce naj sveti vsak dan!
Klet je locena od bivalnih prostorov. Ogrevam na TC. Zanima me.bolj v smislu izolacija ali ogrevanje ( zaradi zgornje plosce,ki ni izolirana)- ali izllirat in pridobit stopinje na plosci,ali raje ogrevati spodnjo klet,ki ima se druge pluse (vlaga...)
Iskanje po temi