PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Uporaba dimnika za ventilacijo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

Zanima me ce lahko dimnik uporabim za odduhe in ventilacijo??
Ker se bomo ogrevali s TC, za kamin pa je dimnik premajhen (schiedel uni plus 12, 32/32mm) ga v bistvu ne potrebujem.
Potreboval pa bom ventilator za zracenje v dveh kopalnicah, posebaj WCju, utilitiju in garderobni sobi, torej skupaj 5 ventilatorjev. Pravtako potrebujem 3 odduhe za 3 WCje.
Razmisljam ce bi lahko dimnik uporabil za to prezracevanje. Tako se ognem dodatnemu prebijanju AB plosc in strehe.
Odvod nape bo locen, pravtako preko strehe.

Kako imate pri vas doma reseno prezracevanje in odduhe?
Če si dimnik že naredil, ga pusti pri miru, ti utegne kdaj zelo prav priti. Poštemaj plošče in naredi odduhe tako, kot treba, s pravimi cevmi...
Original dimnik pa nima zračnika? Določeni jih imajo (enega ob strani ali na sredini dvojnega dimnika).
Na preprosto vprašanje bom preprosto odgovoril:
Dimnik lahko uporabiš kot zračnik.
...pozabil dopisati: ... in ločeno od dimnika, da ti ne bo še po teh ceveh šaril pooblaščeni dimnikar...
Citat:Če si dimnik že naredil, ga pusti pri miru, ti utegne kdaj zelo prav priti. Poštemaj plošče in naredi odduhe tako, kot treba, s pravimi cevmi...
Dimnik je ze bil narejen, hisa je bila kupljena v taksni fazi. Rad bi se izognil veckratnemu prebijanju strehe in AB plosc. Sigurno bi s tem tudi kar nekaj prisparal. Dimnik ne bo drugace nikoli v uporabi. Tako kot sem ze napisal, za kamin je premajhen, plinske peci za ogrevanje (predvideno ogrevanje) pa ne bo.

Citat:Original dimnik pa nima zračnika? Določeni jih imajo (enega ob strani ali na sredini dvojnega dimnika).
Mislim da dimnik nima zracnika. Kaj pa je znotraj dimnika pa nimam pojma. Nikjer ni vratc, ni zracnika, tako da ne vem ali je samo goli dimniski cigl ali pa je ze kaj not..nimam pojma

Iscem tudi kvalitetne in tihe ventilatorje s kakim ze vgrajenim timerjem in merilnikom vlage za kopalnice in pralnico. Za Lunos sem bral da so zelo dobri, se kaksni drugi mogoce?
Jaz imam dva s timerjem in senzorjem vlage in enega samo s timerjem, poleg pa imajo še avtomatske lamele, ki preprečujejo nenadzorovano uhajanje toplote iz hiše pozimi. Kupil pa sem jih [url=httpunichr("58")//ventilatorjiunichr("46")si/]tukaj[/url]. Včasih so jih prodajali tudi v merkurju.
Kako dimnik nima vratc? Kako se ga bo pa čistilo?
Citat:Kako dimnik nima vratc? Kako se ga bo pa čistilo?
Hisa je bila kupljena v 3. gradbeni fazi. Vratca, tuljavo in ostalo bi bilo potrebno se narediti v kolikor bi se dimnik uporabljal za odvod dimnih plinov. S finalizacijo hise pricnemo avgusta.
Se 1x...dimnika za kurjavo ne bom potreboval!
Če dimnik ni namenjen za ''dimnik'' ga brez problema lahko uporabite za zračnik. Sem en stari dimnik, ki je bil včasih ''dimnik'' uporabil za ta namen in notri speljal kuhinjsko napo z protipovratno loputo. Čez eno tuljavo pa smo celo potegnili cevi iz kolektorjev na strehi v pritličje v zalogovnik. Wink
Citat:Če dimnik ni namenjen za ''dimnik'' ga brez problema lahko uporabite za zračnik. Sem en stari dimnik, ki je bil včasih ''dimnik'' uporabil za ta namen in notri speljal kuhinjsko napo z protipovratno loputo. Čez eno tuljavo pa smo celo potegnili cevi iz kolektorjev na strehi v pritličje v zalogovnik. Wink
Pa bo to delovalo ce je npr. najdaljsa razdalja do izpuha cca. 14m?
Iskanje po temi