PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Lopa z nadstreškom_načrt za GD?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
No, sem vložil za GD in dobil Poziv k dopolnitvi.

Projektant se je malo uštel, tako da moram razmak iz 5,5m sprement na 5m. To bo šlo.
Potem je pa en kup drugih neumnosti...
Npr.
-Dokumentacijo je potrebno pripravit skladno s 26. členom Pravilnika o podrobnejši vsebini...
-prikazana mora biti prometna ureditev, funkcionalne površine, priključevanje na gosp.javno infrastrukturo,..
-določit treba faktor zazidanosti, zelenih površin ,..bruto tlorise, ..
-pridobit mnenje ARSO (čeprav ga že imam za hišo in bo vse postavljeno na že upoštevanem parkirišču  - enake padavinske vode, isto odvodnavanje,..)
-in mnenje Občine (čeprav so mi tam zatrdili, da je lokacijska zadosti).

Sploh ne vem kje naj se lotim...

Povsod toliko komplicirajo?
Povsod.

Je pa včasih fajn, da kakšen investitor sproba upravni postopek na lastni koži Wink
Jep. Stranka ima podoben problem. Postavitev 25m2 montažne konstrukcije. Arso se obnaša kot da bi hoteli postaviti Hoover Dam.
zakaj je fajn, da še bolj z odporom davke plačujem? 

No ja, nekaj bomo že. Problem bo dobiti Arso mnenje v času ki ga imam za dopolnitev..
Lahko zaprosiš za podaljšanje roka z ustreznim argumentom..
Al pa se 1x vlozis mal pomankljivo... al to ne spila?
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Ne več. Sedaj so UE postale glede tega zelo stroge. Imajo enotna navodila. Poziv za dopolnitev, lahko zaprosiš za podaljšanje in vložiš, po tem pozivov več ni samo zavrnjena vloga.
No pa da tole mojo temo zaključim:

po prvem pozivu k dopolnitvi sem vložil prošnjo za podaljšanje roka in je UE podaljšala za en mesec. (originalno je 21dni).
V tem času smo pridobili mnenje Občine in DRSV - oboje je bilo presenetljivo hitro in brez pripomb.
Je pa res, da smo tja že oddali dokumentacijo, kot jo je UE zahtevala - torej po 26.členu Pravilnika o ...dokumentaciji;

Ko vse pridobim, smo oddali na UE ponovno dokumentacijo.

Žal ni šlo brez težav, ker je referentka na UE spregledala kote med stebri in ponovno poslala poziv k dopolnitvi, pri čemer je bil rok 5dni!
Ob enem je zahtevala ponovni opis objekta na tak način, da lahko ugotovi skladnost z občinskim prostorskim načrtom.
Kar je sicer čudno, ker smo za to zaprosili Občino za mnenje, vendar so mi na UE razjasnili, da oni to posebej pogledajo in mnenja ne upoštevajo.
Kakorkoli, ponovno sem spesnil opis glede na vse kar piše v prostorskem načrtu (fasada, kritina, naklon strehe, namembnost,..-vse kar je sicer razvidno iz dokumentacije).  Po telefonu mi je zatrdila, da je sedaj vse OK. Čakamo GD!Smile

"k sreči" izvajalec že dva meseca zamuja, tako da tudi kakšne črne gradnje tega nadstreška očitno ne bo treba..
1 2
Iskanje po temi