PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Frekvenčni regulatorji

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ali mogoče kdo ve zakaj ni na trzišču frekvenčnih regulatorjev z vhodom 1 faza in enofaznim izhodom (enofazni izm. motor) moči večje od 1.1kw
Jaz imam doma ferkvenčnik za eno fazo se mi zdi.
Bom jutri pogledal specifikacije.
No jaz se ne spoznam boste drugi povedali.
Vem to da sem ga snel dol ker je poganjal en motor na 220v.
Drugega pa neznam kaj in kako.
A sprašuješ za enofazni frekvenčnik, ki bi ga vezal na 3-fazni motor - trikot vezava?
Ča ja, potem obstajajo močnejši.
dedek Napisal:Ali mogoče kdo ve zakaj ni na trzišču frekvenčnih regulatorjev z vhodom 1 faza in enofaznim izhodom (enofazni izm. motor) moči večje od 1.1kw

Enofazni izhod za elektromotrje je tako tako. Preseneča me že to, da očitno za manjše moči obstajajo takšni frekvenčniki. Vzrok je namreč preprost - enofazni motor ima pomožno fazo, napajano preko kondenzatorja, ki ustvari fazni zamik. Ta kondenzator ima neko kapacitivnost, impedanca pa je odvisna od kapacitivnoti in frekvence. Vse špila dokler je to motor za 50Hz. Ko dodamo frekvenčni, nam že ime pove da spreminja frekvenco (tudi napetost, ampak pustimo detajle). Torek bi enofazni motor z kondenzatorjem kot pomožnim napajanjem faze lahko deloval v precej ozkem območju. So pa verjetno ravno v ta namen razvili frekvenčnike, ki se napajajo enofazno, izhod je pa za trifazni motor. Po domače . za recimo 2kW motor ni problema dobiti trifaznega, da pa ne rabiš nujno treh faz v stanovanju se frekvenčnik napaja eneofazno. Upam da sem za silo odgovoril Smile
LP,
Samojed
matoz Napisal:A sprašuješ za enofazni frekvenčnik, ki bi ga vezal na 3-fazni motor - trikot vezava?
Ča ja, potem obstajajo močnejši.
vhod enofazni/izhod enofazni na enofazni motor (200 do240v)moči 2.5kw z zagonskim kondenzatorjem
N.pr. nekaj takega.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.goto.si/component/content/article/67-optidrive-e2-za-enofazne-motorje.html">http://www.goto.si/component/content/ar ... torje.html</a><!-- m -->
Lahko pa pokličeš še na Schneider electric na Dolenjksi cesti ali ABB mislim, da je na Koprski ulici v Ljubljani ali pa obiščeš trgovino Elektronabave.
Iskanje po temi