23.12.2015 ob 13:05
Citat:odvisno od velikosti kondenzatorjaKakšen kondenzator imaš v mislih?
zacetnik1 Napisal:Moja situacija tri leta nazaj. Prtličje 150m2, temperatura vtoka nonstop 32 stopinj celzija brez urnikov, notranja temperatura 24 stopinj celzija. Mansarda 150m2 temperatura vtoka 32, notranja 20. To so podatki za hišo s fasado in neizoliranim podstrešjem.
Sedaj ko je vse izolirano. Temperatura vtoka prtličje 28, notranja 24,3. Mansarda ventili odprti 10 procentov, temperatura prostorov 24.
TČ estia 11kw,
cca 2700m cevi za talno
scania730 Napisal:Izolacijo imam v debelini 10 cm stiroporja med estihi in ploščo, predvidevam pa, da nimam izolacije pod ploščo.Skozi estrih v prostore cca. 10x toliko toplotnega toka kot skozi stiropor v zemljo. Kako naj potem rečem jaz, ki imam samo 7cm EPS pod estrihi...
Mogoče sem pretiraval za 50-50%.
Citat:Praviš, da poraba energije ti pove zgolj toplotne izgube hiše?!Energija, dovedena v talno, + vsi ostali pribitki v bajti so enaki izgubam bajte.
Citat:Ali lahko iz podatka, ki ga dobim po izračunu:Najprej moraš pogledati, koliko toplotne moči lahko TČ proizvede v tistem trenutku glede na okoliščine (temperatura vode, zunanja temepratura..). Šele potem lahko vidiš, s koliko % razpoložljive moči dela TČ.
pretok/60 x 4.2 x dT recimo dobim 3 kw, ali to pomeni da 6 kw TČ dela s 50% moči, oz. imam še 50% bonusa do njenega max moči gretja?