PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Talno gretje regulacija preko tipala in mot. pogona

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kakšen fi pa imaš za dovod? 1" ?

Ja mogoče sem res narobe napisal, gre za termo glave. Glede na to da na trgu obstaja kar nekaj regulacij npr. <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.ika.si/ogrevalna-tehnika/giacomini-program/giacoklima/regulacija-giacomini-pm100p">http://www.ika.si/ogrevalna-tehnika/gia ... ini-pm100p</a><!-- m --> me še vedno niste prepričali, da ni potrebna. Ne verjamem, da bi vse to proizvajali, če ne bi bilo potrebno. ???
Tu se pa motiš....
Vse se proizvaja, kar se lahko proda. Potrebno ali nepotrebno je popolnoma druga zgodba.
Bistvo je, da te prepričajo da to nujno potrebuješ.....
Pa govorim čisto na splošno: od tablete za hujšanje, podkolenskega traku, ....... najnovejšega Samsunga, Iphona, ............

CocaColo in hamburgerje potrebuješ?
Zagotovo ne, se pa fino prodajajo......
ok, vem da nas "posiljujeno" z vsemi zadevami, ampak dejansko, če imam npr. TČ in bojler za sanitarno vodo ter tripotni mešalni ventil ali je dovolj regulacija TČ (katera je zraven TČ)??? Ali ima zadeva potem na dvižnem vodu termostat, da se zadeva izključi al kako?
Dovolj. TČ lahko uravnava (in vsaj v našem primeru zelo uspešno) temperaturo dvižnega voda glede na T zunaj. Pri tem se ne ubada koliko je znotraj ampak pri pametno nastavljeni krivulji (malce igranja prvo sezono) in enkratno ročno nastavitev ventilov (ok, tudi probaš enkrat ali dvakrat, ampak ko je enkrat nastavljeno, ne pipaš več, ni po sistemu, da celo zimo nekaj obračaš tiste ventile) ne rabi meriti, da je T znotraj ugodna.

torej na kratko - uravnavanje T dvižnega voda se ne dela glede na:
- trenutno T dvižnega voda
- trenutno T notranjih prostorov
temveč glede na:
- trenutno Z temperaturo

na prvi pogled nima smisla, da ogrevalna naprava ne ve, koliko stopinj je notri, ampak se obnese in to zelo dobro in toliko bolje, kolikor je manj kompliciranja. kompliciranje sistema vedno zakomplicira delovanje.
No to sem hotel slišati.
Hvala!
Z eno izjemo... Pri burji je potrebno prirejanje vremenske krivulje
v Savinjski piha le v "kleti" :-)
1 2
Iskanje po temi