Objave: 414
Teme: 0
Ocena:
1
Ne stal na stiroduru ampak od zunanjega plašča izolacije se izolira še prostor dna zalogovnika - nekaj podobnega kot na vrhu . Si zamudil - to se naredi pred priklopom, ko ga lahko "kipneš"
Objave: 235
Teme: 5
Ocena:
1
Pozdravljen!
Ali pa navrtaš luknje v podstavek in vbrizgaš dozo ali dve pur...., seveda pri polnem zalogovniku. Pa dobro je, da je lukenj malo več, s tem omogočiš višku pene izhod, da ti ne prekucne zalogovnika.
lp,
JOHHAN
Objave: 529
Teme: 12
Ocena:
0
Koliko sploh pridobiš, če izoliraš dno zalogovnika? Spodaj ti "nastane" kakih 10cm hladne vode, topla je itak na vrhu (plastenje). 10cm na 2m višine zalogovnika je 5% "izgubljene vode". Več pridobiš, če odebeliš izolacijo na vrhu in plašču zalogovnika. Predpostavljam, da se zalogovnik lepo plasti in voda ne premešava.
Objave: 202
Teme: 23
Ocena:
0
hjaaa..... zamudu , zamudu ja.....
Ne vem če bi kaj dosti naredil če bi v podstavek dal izolacijo,
pomoje največ izgubi pri prenosu od podstavka na tla....
Postavit bi ga moral na izolacijo...
Purpen ???
Pol že boljš da naredim luknjo da gre roka notr, pa nafilam izolacijo...
Če pa res mislite da je tolk pomembno da je tam izolacija v podstavku,
je pa za razmislit da ga spraznim pa dam notr izolacijo....
Dvomim če bi kaj naredu.....
Objave: 4080
Teme: 39
Ocena:
3
jaz sem imel najprej na vrhu 10 cm, pa sem dvignil zgornji pokrov še za 15 in doložil izolacije. spodaj imam, ker hranilnik stoji na nogicah, vse rahlo zabasano z volno. koliko je pa to višine ne morem točno reči, ker je bombiran. po mojem od 20 maksimalno ob robovih, pa do kolikor dno štrli navzdol, kjer je seveda manj. sem kar zadovoljen da sem še zgoraj malo povišal.