PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Daikin altherma 6kW ne ogreva prostora

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lokacija Lj Vič, 20 cm grafita, na severni steni brez oken je 24 cm grafita.
Velike okenske površine na jug in sonce naredi svoje. Opeka in beton poskrbi za akumulacijo.

Preselili smo se 16. avgusta, pred tem je bilo nekaj dni krepko pod 20 stopinj,
zaradi intenzivnega prezračevanja (belež, parket, oprema,..) smo imeli 19 stopinj in nas je pošteno zeblo. Takrat sem začel s pregrevanjem hiše pred zimo. To ne pomeni kurjenja ampak dnevno nezasenčena okna.
Nekaj noči je bilo problem spati, sem moral ponoči hladit spalnico s odpiranjem oken.
Vsak ki pride na obisk vpraša - a že kurite in zakaj tako močno segrevate.
pri kakšnih temperaturah. Ali je Gorenjska nova Primorska, ali pa ne vem. še nekaj dni nazaj je meni v avtu kazalo 27 stopinj. Bajta naša je pa itak topla greda, same šipe. pa seveda - dobro izolirana, dobro zadihtana, zračimo z rekuperatorjem (več kot smo mislili - smo se selili na vas, pa nismo dali komarnikov). Vse notri ostane - kuhanje, peka, fenanje, tuširanje, računalnik šopa 24/7, lučke tudi niso vse ledice,... do pred 2 dni, ko je res zahladilo, je bil še celo rekuperator na bypassu non stop. saj kurimo najbrž, samo ne z namensko napravo...
Jabk..meni se dozdeva da dovajate toploto prek rekuperatorja pa verjetno niti ne veš zato ?

24 stopinj v hiši z vključenim prezračevanjem...nekaj ne gre v kup. Včeraj je bil cel dan brez sonca pa 8 stopinj prek dneva. V kolikor ste normalno po službah/šolah se hiša nima s kom nagrevat.

Prezračevanje v kolikor se ne dovaja toplote ohlaja hišo...
Uhka da tud...
Tole mi pokaže rekuperator:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://shrani.najdi.si/?2e/3m/2Km4D8aS/screenshot2014-10-25-00-.png">http://shrani.najdi.si/?2e/3m/2Km4D8aS/ ... 25-00-.png</a><!-- m -->

Kaj to pomeni? Da imam vklopljen pregrelec - ok, to je defaultno in ne pipam. Kaj so pa procenti spodaj - 0%. Ali mi segreva zrak ali ne? Kaj pa je dogrevanje?

Drugače pa, kot sem rekla... Ogrevamo mi drugače kot s toplotko. Mislim, še ko sem živela v bloku, kjer smo luftali z zaprtimi oknu in brez izolacije, je meni računalnik deloval kot pečka. Sušilec tudi segreje... Smo pa res več doma (na porodniški) pa jaz sem si zadala, da se bom naučila pečico uporabljat, zdaj ko smo preseljeni pa mi cajt ostaja. Mogoče je kaj na tem...
pri nas smo imeli pred leti podoben primer z drugo znamko in močnejšo TČ ter je bil na koncu problem v nekem zunanjem senzorju...
Evo sedaj sem nekako uspel nastavit vremensko krivuljo, ki nam ustreza in dovolj zagreje vodo za talno gretje. Zanimivo pri tem je, da brez dodatnih grelcev vode ne more zagreti na več kot 33 stopinj, kar je dovolj za tam nekje do -10 st. celzija. Ko bo tako hladno, bom pa še nastavil, naj po potrebi vklaplja dodatne grelce.

Pojavlja pa se sedaj druga težava. Vsake toliko toplotni ne uspe avtomatsko preklopit med ogrevanjem sanitarne vode in ogrevanjem talnega. Tako se zgodi da je voda v bojlerju na 45 stopinj in ker ne preklopi na talno, se posledično prostor lahko zelo ohladi, sploh če se to zgodi ponoči in potem skoraj 24ur ne vklopi talnega. Zanimivo je, da se to ne dogaja vedno ampak le tu in tam, navadno s tem ni težav, vsake toliko pa se zgodi. Vzroka za to še nisem uspel ugotoviti. Je imel mogoče kdo že podobne težave?

Hvala.

Lep pozdrav.
1 2 3
Iskanje po temi