PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri IR paneli ali TČ pri gradnji nove hise?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nevem no, mi ogrevamo stanovanje 90m2 s temi ir grelci [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")tersusunichr("46")si/ir-panel-30-x-90-x-2-5-cm-250-w[/url] pa račun ni niti približno tako visok. Je pa ogrevanje v primerjavi z drugimi načini zelo enostavno, všeč mi je, ker hitro ogreje. Iz službe prihajam pozno in takrat v bloku peč ne laufa več, zato sem bil primoran poiskati alternativo
Bolj potiho govori, da se še tvoji sosedi ne bodo začeli gret na sosede. Zna bit sibirja takrat pri vas :-)

LP
Koliko panelov pa imaš v celotnem stanovanju?
Sej je napisal da ima 3...pa še to bolj ugasnjene...takrat najbolj grejejo :-) :-) :lol:

Edit....sem res za**bal...
Napisal je s temi, ne s tremi ;-)
Tudi sicer dvomim, da bi 3*250w zadoščalo za 90m2 :roll:
Samo dogreva zvečer
S temi tremi grelci ogreješ morda spalnico pa še to moraš bit aktiven,da te ne zebe :twisted:
Malce sem preletel temo...pa ob že poudarjenih napačnih razumevanjih nekateri vztrajajo ...
Torej na uvodno vprašanje o ogrevanju ...IR ali TČ ? Če se vam gre za poceni gretje ni dileme: TČ.
Da razlik med učinkovitostjo IR panelov ni je dejal že ''poznavalec'' Vermont.
Kot že zapisano v temi W je W in nič drugače , tudi za medo9 kanadski thermarey... Občutek glede na večjo površino celotne npr. ogrevane stene thermarey ali IR panela iste moči, vendar mnogo manjši npr. 60x120..je lagično drugačen, poraba pač ne.
Te W oz. kWh ima izkoristek boljši le TČ- ki je učinkovitejša do 3/4 napram ogrevanju z samo elektriko. Zato so TČ tudi subvencioniane (če ne, bi bili tudi paneli...!). In to ugotavlja tudi za npr. STČ (ogrevalne TČ delujejo- porabljajo podobno) medo9 , čeprav sva z njim in njegovim thermarey imela že v letih šteto ''zaplet'' glede porab...oz. zapiše tudi počutje npr.IR panela 20 cm od glave...(kar sem že pisaril- enako od oddaljenejših okončin...)! Ali po novem pohvali STČ napram W oz. kWh navadnega bojlerja :wink:

Temi ali tremi :lol: res je težko prebrati in razumeti :roll:
Kot prvo simon.lah ne ogreva za moje pojme, ampak dogreva. Z podanega linka , ki ga je dodal pridemo do podatkov da se za m2 priporoča 40-60W moči za ogrevanje (čeprav običajno vsi prodajalci IR panelov govorijo bolj o dogrevanju Idea ) Podani paneli so moči 250-1000W za 90 m2 torej lahko 1.8 najmočnejšega ali 7kom najmanjših - s podanega linka oz. kot piše priporočilo na m2.
Citat:Je pa ogrevanje v primerjavi z drugimi načini zelo enostavno, všeč mi je, ker hitro ogreje.
Dogrevanje, odvisno od izgub, možno. Hitro, kot osnovno greti, pač ne :!:
Računu ''ni niti približno tako visok'' je treba dotati + osnovnega ogrevanja in povedati = :?: , če je še tako malo Idea Razen , če gre zahvala kot primer Vermonta dobrih sosedov, ki kao ogreva stanovanje ?m2 zgolj z enim panelom neznane moči, ter pozabi na zahvalo sosedom...
Druge razlage osebno ne vidim, sem pa dobro utemeljeno pripravljen spremeniti mnenje :mrgreen:
Na uvodno vprašanje odpiratelja teme...za 180 m2 naredite izračun potrebnih x panelov na m2, ter izračun (ob cca x2 večji porabi panelov napram TČ) ter pomislek ali se ''splača'' vložit zdaj v panele , ter morebiti čez par let v TČ...ali takoj v TČ Idea
Lp
1 2 3 4
Iskanje po temi