PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Peč na polena s prisilnim vpihovanjem zraka

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni
Ob vseh temah doslej nisem še nikjer zasledi razprave o navadnih kotlih na katere je dograjen venilator za prisilni vpih zraka ali prisilni vlek. Nekaj takega sem našen na spletni strani podjetja Radiator Kraljevo to je v bistvu nadgradnja navadnega trajnožarnega kotla. Po enakem načinu delujejo dvokuriščni kotli če kuriš drva namesto peletov, vendar je kurišče za drva pri navadnih kotlih bistveno večje in sistem bolj blizu trajnožarnemu. Sedaj imam trajnožarni kotel in kurim izključno na drva (lasten gozd) in sem zadovoljen tako s kotlom kot izkoristkom, žal se je proizvajalec preusmeril in teh kotlov že dolgo ni na tržišču. ker bo treba kotel slej ko prej zamenjati me zanimajo izkušnje, če kdo kuri navaden kotel z vgrajenim ventilatorjem.
kakšen kotel imaš,kakšen je izkoristek,oprema kotlovnice?
glede tega kar sprašuješ pa nimam info,izkušenj
imam omenjen kotel FK 25,z 1000l zalogovnikom in sem zelo zadovoljen z delovanjem Big Grin
je to to?
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.radijator.rs/products/tehuputstvo2.pdf">http://www.radijator.rs/products/tehuputstvo2.pdf</a><!-- m -->
Gibson, ja to peč sem mislil
Sam sedaj kurim peč Sigma vendar teh ne delajo že več kot 20 let po osamosvojitvi je podjetje zašlo v težave in se prestruktuiralo v druge programe. Peč je zanimiva ker naj bi imela po navedbah proizvajalca preko 80% izkoristek. Kurišče je okroglo z vertikanimi dimnimi cevmi polena odgorevajo spodaj in z prigrajenim zalogovnikom 1000 l sem s sistemom zadovoljen. Morda je malo nerodno ker če hočeš peč dobro naložiti moraš imeti polena krajša od 30 ncm. Peč sicer kurim šele 6 leto prej je bila vgraje a poleg oljne peči na katero smo kurili dokler so bile cene olja normalne in vsi v službi. Sem upokojenec imam gozd dovolj mehanizacije in hobi s pripravo drv. Težava se je pojavila ker so pri zadnjih serijah peči vgradili slabe litoželezne rešetke meni se je zvila in ne bo več trajala dolgo, rezervnih ni dobiti, svaku, ki je imel enako peč, se je dogajalo isto in na koncu se mu je razletela. V doglednem času bom moral menjati peč in malo raziskujem.
hja,jaz pa z glavo skozi zid,nekateri pravijo, :lol: iščem eno dobro peč -klasiko z odgorevanjem,kot si omenil.In moti me ker je pri vseh pečeh dolžina polen 30cm,kar je premalo,ti da več dela,le eno sem dosedaj našel kjer se lahko kurijo 1/2m polena,za katero sem odprl sosednjo temo-ARITERM,a še čakam odgovor iz WV terma,kako je z prodajo
tudi jaz raziskujem,a uplinjaki prodirajo :lol:
kurili Napisal:Gibson, ja to peč sem mislil
Sam sedaj kurim peč Sigma vendar teh ne delajo že več kot 20 let po osamosvojitvi je podjetje zašlo v težave in se prestruktuiralo v druge programe. Peč je zanimiva ker naj bi imela po navedbah proizvajalca preko 80% izkoristek. Kurišče je okroglo z vertikanimi dimnimi cevmi polena odgorevajo spodaj in z prigrajenim zalogovnikom 1000 l sem s sistemom zadovoljen. Morda je malo nerodno ker če hočeš peč dobro naložiti moraš imeti polena krajša od 30 ncm. Peč sicer kurim šele 6 leto prej je bila vgraje a poleg oljne peči na katero smo kurili dokler so bile cene olja normalne in vsi v službi. Sem upokojenec imam gozd dovolj mehanizacije in hobi s pripravo drv. Težava se je pojavila ker so pri zadnjih serijah peči vgradili slabe litoželezne rešetke meni se je zvila in ne bo več trajala dolgo, rezervnih ni dobiti, svaku, ki je imel enako peč, se je dogajalo isto in na koncu se mu je razletela. V doglednem času bom moral menjati peč in malo raziskujem.
Poizkusi v podjetju ACV Trbovlje
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.svettoplote.si/index.php/peci-na-drva-s-prisilnim-vpihom-zraka/">http://www.svettoplote.si/index.php/pec ... hom-zraka/</a><!-- m -->
zdravo

a je kak uporabnik take peči in kakšne ima kaj izkušnje

lp
milanjungic
Pozdravljeni že dolgo vas ni bilo na tej strani.
Kako kaj deluje vaša peč?
Iskanje po temi