PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Katero klimo za gretje stanovanja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kako to da je zunanja enota češka, notranja pa japonska?

Imam talno Daikin fvxs in je res špica, edino zunanjo enoto je na začetku malo slišat (resonanca/vibriranje?), pa čeprav imam gumi blažilce gor, ali je mogoče fora da sem jih preveč/premalo zategnu?
Berem nazaj filozofiranja: take "ugotovitve" "stenstajo" tisti, ki take klima tč zrak - zrak niso videli od blizu. Resnica je enostavna: talno stenska notranja enota je povsem enaka povprečnemu radiatorju (tudi glede mesta montaže). Da se zmanjša površina oddajanja toplote (velikost radiatorja), proizvajalci pritaknejo še en ventilatorčič, s tem pospešijo oddajanje toplote.

Zakaj češka in japonska enota? Podobno kot pri avtomobilih (n.pr. Honda v Angliji, Toyota v Španiji...). Da se Japonci izognejo evropskim carinskim dajatvam, stroškom prevoza "tonaže", imajo svojo proizvodnjo v Evropi (za Daikin vem na Češkem in Nizozemskem, mogoče še kje), najbolj "skrivnostne", tehnološko najzahtevnejše dele pa izdelajo sami (notranje enote s krmiljem). S tem dosegajo najnižje cene na trgu in največ dobička. In če te stvari veš, prideš za normalno ceno do enakega proizvoda, kot če ga preplačaš pri kaki drugi firmi, ki nima proizvodnje v Evropi. To je vsa kunšt. Preden se do tega prikoplješ, moraš prefiltrirati obilo slame po forumu, ločiti prave informacije od "pravih", izločiti vse tiste, ki nekritično hvalijo tisto, kar so kupili (in preplačali). Skratka, ribarjenje v kalnem. Tu monterji niso v veliko pomoč (na testu je njihova poštenost in obveščenost). Dokazano moram enega ven vzeti... Sem si vzel več kot eno leto in proučil informacije, ki so mi bile na voljo.... me popravite, če sem kje zabluzil.

lpl K.
1 2 3
Iskanje po temi