PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Omarica za talno in cevi

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prišel je čas ko moram nabaviti material za talno. Zanima me razlika med mesingastim razdelilcem in inox. Ali pri grettju s toplotno smiselno imeti termometra v omarici? Nekaj majstrov je reklo da naj uporabim pex cevi brez alu.
termometer v omarici: skodi ne, nima pa neke velike vloge. Ko bodo omarice enkrat zaprte in zalozene s pohistvom, jih ne bos vec gledal Smile

kar se cevi tice: so mojstri povedali, zakaj boljs pex od aluplast? kar se samega delovanja talnega tice je isti smorn (ceprav se mi zdi, da ima alumplast teoreticno boljso prevosnost - ampak to je le teoreticnega pomena, ker v praksi nima veze 0).
Bolj ima izbira cevi vezo pri izvedbi talnega. alumplast nekateri raje uporabljajo pogosteje pri izvedbi talnega na mrezo ali tacker, ker bolje drzi obliko. Nima pa tudi to ne neke hude veze. Mi smo fi17 cev vezali na mreze, pa ni bilo nobenih problemov.

Bi rekel, da vzami cevi, ki ti jih majster priporoca, sicer bo nonstop pizdokal, kako se z tvojimi ne da delat Smile
Na razpolago imam 17 cm za estrih zato bi rad dal hidroizolacijo in na to 10 cm stiroporja. Zato mislim da bi bilo najbolje delati na tracker ker pride potem estrih povsod razen tam ko je cev. Ne vem če ima pa smisel da bi dal grafitni stiropor namesto navadnega.
Drugače pa bi dobil mesingasti razdelilec za 180 evrov z 9 vejami (giacomini). Inox je pa cca 20% dražji
0,5cm (teoreticno) hidroizolacija+10cm stiropor+ca. 5,5cm + koncni tlak 1cm=17cm -> malo bo na tesno slo tole. Upam, da imas kolikortoliko ravno plosco.
Z grafitnim "pridobis ca. 2cm".
17 cm je samo za estrih. Za končni tlak sem predvidel 1,5 cm. Plošča se giblje od 18,5 do 19 cm nižje od meter risa. Višje ne morem zaradi balkonskih oken, razen če nardim nižji tlak v jedilnici in dnevni a ne bi zgledalo ker je kuhinja, jedilnica, dnevna in hodnik vse v enem. Malo se pa bojim kako bi se pex cevi obnašale s trackerjem. Da se ne bi med delanjem estriha potrgale iz sponk.
V začetku tedna smo delali tlake na tacker sistem in ti moram potrdit, da boš moral biti zraven pri delanju tlak, saj cev opleta. Midva z očetom sva pod cevjo položila stirodur in cev nadzirala in jo po potrebi držala. V primeru, da je bila cev na tleh je kaj hitro potrgala sponke, ampak so cevi vseeno načeloma ostale na svojem mestu (alumplast drži obliko).
jaz bom delal z pex z kisikovo zaporo, ne alumplast. (če si prav razlagem te kratice)
Potem boš moral pri tacker sistemu toliko bolj paziti, da ne potrga sponke. Lahko jih daš kaj več.
Iskanje po temi