PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Ključ elektro omarice

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tudi sam imam omarico s tako ključavnico ABLOY in pred časom je tudi en električar sicer s kopijo ključa, potem ko je odklenil se je zelo matral da jo je nazaj zaklenil.
Poleg tega mi je elektro Celje dal svoje varovalke, katere pa imajo samo oni in so popolnoma enake kot tiste v trgovini, vendar so v črni barvi, za elektro Celje pa posebej zanje izdelujejo unikatne različice z modro barvo in nekak se samo v tem razlikujejo.

To pomeni, da če grem jaz menjat varovalko bom dal tisto iz trgovine notri "črno", Elektro pa po tej različni varovalki ve, da je bila menjana nepooblaščeno, vendar se kdaj tudi zgodi če pride kak električar zamenjati varovalko, in da črno notri, če je kje to zabeleženo ne vem.

Vse to sem doživel pri sebi in ko sem rabil menjati varovalko ki je crknila zaradi silosa, sem lepo poklical na Elektro in so mi šli lepo na roke, še posebej ker sem jih prosil, če bi bilo možno da zamenjajo ker so ravno estriharji na objektu, celo za tisti čas mi je dal močnejše notri, kasneje sem ga klical da mi lahko menja nazaj. Ali je prišel ne vem. Ne splača se vlamljati.
Čeprav priznam, da je lepo imeti ključ ki odpira Big Grin ampak to je tudi vse. Po pravici povedano, vsaj opazil nisem da bi mi kje kaj to računali. Še pivo sem mu pustil, pa sem opazil da ga še dolgo ni bilo tako da sem pivo potem sam spil Big Grin
Če maš priklop za varovalko 25A in če maš tako notr zakaj bi bil problem, če je črna, modra ali bela. Jaz sem menjal iz 35A na 25A. In en teden na leto je bilo 25A premalo in sem sam menjal na 35A in sem tako len, da nisem menjal nazaj in je ostalo tako in to že več let. Za enkrat nič problemov. Mamo pa elektronski števec nad katerim ima elektro popolni nadzor, beleži maxsimalno moč ki jo vlečeš, beleži izklop,tako da te hitro najdejo, če te hočejo.
Sicer imam 3x20A, ob izdelavi estriha je za kratek čas dal 25A. Je pa zanimivo da pri silosu ko so se delali ometi ni bilo nobenih težav z 3x20A BP.
To da imajo nek nadzor s temi digitalnimi števci, je meni čisto jasno. Števec je Landys. Itak ti povedo kaj je lahko vgrajeno, torej to kar ti oni rečejo. Nadgradnja iz 1 faznega na 3 pa me je stalo z vsem vred cca malo čez 800€ Pač poceni materijal pri lokalnem trgovcu.

Torej še enkrat odpiranje glavnih omaric, ni najbolj pametna stvar, čeprav se tega včasih lotim tudi sam na nekem drugem objektu kjer so varovalke še za odšraufat Big Grin, ker če hočeš kako hodniško luč porihtat, ki je skupna vsem stanovalcem, drugače ne gre. Pa je tudi navadna ključavnica še tista stara. Če pa dobim možnost za kopijo ABLOY pa vsekakor sem zraven, hehe.

I need assa abloy master key :mrgreen: lol
Ključavnica je pa podobna tejle na sliki
[img]httpsunichr("58")//wwwunichr("46")assaabloyunichr("46")si/presets/product-slideshow/Local/SI/Products/Cylinders/CL100unichr("46")jpg[/img]
1 2 3 4
Iskanje po temi