PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Prijava števila oseb v stanovanju

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

sem nova glede stanovanj in prijavljanja števila oseb zaradi delitve stroškov.
V stanovanju sem pirjavljena samo jaz (torej ena oseba), vendar pa so se sosedi pritožli, saj občasno pri meni prespi fant, ki pa stanuje 10 min peš stran od mene in je prijavljen tam. Zanima me kako je s tem ali moram prijaviti še eno osebo, brala sem tudi nekaj glede sekundarnega stanovanja?
Imam tudi eno bolj smešno vprašanje, saj sem opazila da če imaš žival prijaviš 1,5 osebe, saj žival ne porabi enako vode kot človek, še vedno pa smeti...in me zanima če obstaja kaj takšnega tudi v tem primeru....saj recimo kosila tudi pri meni, kar pomeni da se mi občasno povečajo smeti, vendar pa se to vsakemu, ki ima obiske....
obcasno pri vas pomeni 3x na mesec ali 3x na teden?
trikrat na teden...vendar je to tako da v bistvu samo prespi...ne uporablja tuša....zobe si seveda umije.... Big Grin
pač sprašujem ker tam kjer on stanuje ni bilo tega....sem namreč tudi jaz prespala pri njemu....
Pač en siten sosed. Če fant živi drugje, in je (ali bi bil, če živi v hiši) tam prijavljen za vodo, ni nobene logike, da je prijavljen še pri tebi.
Nekdo ima pa skozi obiske ali zabave, in hodijo na Wc in trošijo ful vode. Ali pa eni so skozi doma in se vsak dan kopa, drugi pa stalno na morju, in porabi manj. Plačata pa isto. Sistem ni in ne more biti popoln.

Naj si montira števec za vodo, potem bo plačeval po porabi.
Kolikor vem, bo to 2016 itak obvezno.
Ali pa naredi to ti, in boš imela mir, pa še pošteno bo.
Naj dokaže, da živi tam. Basta.
Poglej si, koliko dni bi moral bivati v stanovanju, da bi ga bilo treba prijavit, in potem štejta te dneve, da jih ne prekoračita. Smile
Smeti nimajo zveze, ker se plačujejo na osebo in ne na količino (zaenkrat).

Pri nas so na skupno vodo prali avtomobile, medtem ko je soseda enkrat dobila živčni zlom, ko so otroci na vhodu igrali karte in so si prižgali luč. Seveda, tipom ni upala gnojit, otrokom pa. Takrat mi je prebilo in sem rekla, da je konec pranja avtov na moje stroške. Saj res ni fer. Vode plačujemo ful! Skupne elektrike pa nekih 5 evrov na mesec cel blok skupaj, torej par centov na osebo.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.uradni-list.si/1/content?id=105679">http://www.uradni-list.si/1/content?id=105679</a><!-- m -->

11. člen
»(1) Za dejanskega uporabnika posamezne enote se šteje oseba, ki enoto uporablja vsaj 15 dni v mesecu.

Kar pa se tiče živali - gre le za prijavo števila psov. Pol osebe pa se v tem primeru obračunava zgolj pri strošku čiščenja skupnih prostorov in nikjer drugje.

upravljnje objektov Mag dom,
Gorazd
Hvala, za vse komentarje,

kaj pa je mišljeno pod sekundarno stanovanje....
Tule imaš razlago skozi zakonska določila, ki se uporabljajo za sekundarna stanovanja...

1. V primeru stavb, ki se uporabljajo pretežno v počitniške namene, je sekundarno stanovanje enota, ki se uporablja naprimer, v počitniške namene. V tem primeru se za način prijavljanja uporabe enote upoštevajo določila 115. člena Stvarnopravnega zakonika.
ali
Kadar gre za stavbo, v kateri so stanovanja namenjena v pretežni meri za trajno bivanje, manjše število posameznih enot pa se uporablja občasno, bo uporabnik sekundarnega stanovanja moral sporočiti upravniku število oseb, ki je dejansko uporabljalo stanovanje vsaj 15 dni v posameznem mesecu skladno z 28. in 29. členom Pravilnika o upravljanju večstanovanjskih stavb.
V kolikor se bo koristilo sekundarno stanovanje manj kot 15 dni v določenem mesecu, se bodo stroški obračunali, kot da enoto uporablja en uporabnik.
vir: MZIP

upravljanje objektov Mag dom,
Gorazd
Iskanje po temi