PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Davek iz osnovne kmetijske in osnovne gozdarske dejavnosti

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,
prejela sem Obvestilo o višini dohodka iz osnovne kmetijske in osnovne gozdarske dejavnosti za leto 2011. Z možem imava gradbeno parcelo okoli katere sta dve parceli kmetijskega zemljišča v skupni površini 600 kvadratov. Ti dve parceli sta smo v moji lasti.
Zanima me ali je možno, da za teh 600kvadratov znaša Dohodek 3.894,57 EUR in Akontacija 388,72 EUR. Mani se zdi to ogromno. Tak dohodek bi bil možen zgolj in samo v primer, da bi sadila kakšno prepovedano rastlino.
Hvala.
Katasterski dohodek se odmerti glede na kakovost zemljišča, katera katogorija njiva/travnik/ostalo je. Ja, kr navadi se. tko to gre na kmetih, država ti pripiše davek od nečesa kar sploh ni možno da dobiš, ampak njej je useen. Hoče keš.
Ugotovila v čem je štos! Ufff... Ker živim v skupnem gospodinjstvu s starši in bratom in ker je oče lastnik kmetije in prejema kmetijske subvencije se je glede na »našo zakonodajo« del dohodka iz osnovne kmetijske in osnovne gozdarske dejavnosti za leto 2011 pripisal tudi meni (del subvencij). Namreč subvencije se dodelijo na gospodinjstvo in ne na zemljišča. Res, da posedujem 12 arov in nekaj kvadtratov zemljišča in pričakovala bi, da, če že, da se bo pripisal sorazmerni del subvencij, kao, da sem prejela subvencijo za svojo zemljišče. In logika tudi tukaj odpove. Pripisali so mi dohodek, ki.. ahh kaj pa vem kje so ga najdli. Odgovor naših pristojnih oseb je bil, da tak pač to je... taki so zakoni. Subvencije se za DURS delijo na vse, ki imajo katasterski dohodek, pa četudi ga imajo samo en eur. Ufff... imela pritiska čez 200...
Zdaj čakam na odgovore višjih pristojnih...
Iskanje po temi