PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Inštalacije v montažni hiši

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vsekakor sem mnenja, da se da marsikaj narediti ceneje. To ves čas ponavljam. Samo stvar posameznika koliko si upa in ja koliko ima nekih izkušenj na tem področju, da lahko razloči kaj je sprejemljivo in dobro in kaj ni. Pravim pa, da ga ni za srat s strani kr nekih mojstrov ki vse znajo, v resnici se pa učijo na tvoji hiši. Najraje mam take težke gradbenike, ki niso niti od daleč vidl gradbene šole, da o kakšni fakulteti sploh ne govorim. Izkušnje so eno sigurno, ampak tud jst ne bi pustila da me operira zdravnik, ki nima izobrazbe za to. Samo toliko za tiste ki trdijo da se da vse tok cenej naredit, dela jim pa en vaški posebnež ki še sam ne ve kaj počne.
Fery Napisal:A sploh še kdo kaj bere?
Strojne instalacije brez TČ in rekuperatorja 15 jurjev!?
Če delaš sam, to stane 3 - 4, če drugi 6 - 7 jurjev.
15 ???

Štrom za dvakrat večjo bajto je bil 2 jurja do fine montaže.
Še dva je preko kepe (pustimo lustre).

Okrog gorenja hiš pa raje nebi. Tako strašijo na tem forumu izvajalci, se pravi mrhovinarji, ki pritlehno iščejo posel in tisti, ki so jih nasmodili s cenami kakor so dolgi in široki.

Če imaš pa denar za preseravanje, je pa brez veze potem tukaj spraševati o cenah.

Pišuka če vzamem 7 jurjev za strojne in 3 na elektro sem na 10.000 jurjev oni pa hočejo za to 22.500. To je 12.500 jurjev razlike, marsičigava letna plača. Za tak denar oziroma tako razliko je več kot očitno da se hiše na ključ ne splača jemati, ker za 12.500 pa mislim da se bo vsak "smrtnik" raje sam potrudil, malo poiskal mojstre in tudi kakšen mesec dva počakal, kot da to plača. Bogve koliko ostalega še preveč zaračunajo - mislim da gradnja na ključ pri meni odpade, do IV gradbene bom vzel pol pa sam naprej. Se priporočam za kakšne dobre in poceni izvajalce. prosim vas za kontakte na ZS. Hvala za vaša sporočila.
A misliš, da je pri gradnji do IV. faze kaj drugače?? Smile
ja, v pričakovanju izdelave predračuna, zdaj tudi naju tale del zelo zanima. da vidimo cifre inštalacij in se odločimo ali gremo do 4.podaljšane ali na ključ.
Ja saj vem da tudi do IV. gradbene ni nič drugače, saj sem dobil ponudbe ki se razlikujejo tudi za 40.000 eur, seveda so sestave sten malo drugačne in okna tudi, ampak se vidi da je lufta pri ceni veliko.
Verjetno marsikdo, niti ne želi videti/vedeti koliko!
pa je....
1 2
Iskanje po temi