Objave: 246
Teme: 10
Ocena:
0
Zdravo,
Zidam pod hribom bljizu gozda, ki je sosedov. Nad hišo rastejo tudi lepe dolge smreke, katere z lahkoto dosežejo (streho) bodoče hiške.Seveda mu ne morem ukazati naj vsa drevesa podere (tega niti nočem), želi pa, da nekaj podpiševa, da ne bo kriv, če pozimi kakšna smreka pade na hišo. Ima kdo izkušnje na tem področju?
Seveda je možno tudi zavarovanje, vendar pride cca 750€ letno, katero bi verjetno tudi kaj tirjalo od njega (premium zavarovanje), osnovno zavarovanje pa krije samo naravne nesreče (če npr. VIHAR podre smreko na hišo,...).
Sam bi vključil tudi obvezen pregled gozda s strani logarja vsaj vsako jesen, da oceni od odredi morebiten posek določenih dreves, katera bi lahko ogrožala hišo.
Torej... vaši predlogi/izkušnje?
PS: verjetno je pametno na isti način zavarovati tudi novogradnjo
Objave: 12051
Teme: 16
Ocena:
27
Se tega boji sosed ali ti? Če sosed, je najlažje da podre tistih nekaj dreves in je mir...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Objave: 1521
Teme: 56
Ocena:
0
Tvoje zavarovane pa ne bo krilo sosedove smreke. Odgovornost je na njegovi strani.
Pogodita se. Magari odkupi par m3 in ga imej za gradbeni les.
Ko bo smreka v mansardi bo prepozno!
Objave: 597
Teme: 24
Ocena:
0
Toel pa tudi mene zanima, ker je ista situacija... Ampak problem je v tem, da pri naju bi sosed že podrl, sam pa morajo logarji dovoljit in oni menijo, da ni nevarno.
In sem dobila od nekoga nasvet, da se napiše nekaj v vednost, da si jih opozoril od nekoga, ki se kar precej spozna na zakone, sam se ne spomnim od koga in komu, ker sva potem vse skupaj pozabila.
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Blagor tistim ki imajo v LI napisano da morajo graditi 30m od gozdne meje. In kaj so sedaj sosedove smreke krive, ce si ti tam hiso postavil.
Objave: 1357
Teme: 17
Ocena:
0
soseda silite naj podre smreke. OK. Sosed naroči firmo, da požaga in odpelje les vam pa pošlje račun storitve. Saj ste vi tako želeli.
Kmet pa res ni nič kriv, če vam pade smreka na hišo zaradi vetra ali snega- višja sila.
Zavarovalnica vam povrne škodo. Zato pa zavarujete hišo.
Ocena:
0
malo manj napadajte.... sem napisal da je vse lepo dogovorjeno, samo kako to pravno rešit npr za naslednje rodove, karkoli...Mi je popolnoma jasno da je bila hosta prej tam kot hiša.
Zavarovalnica ne krije tega, le vihar in podobno... žal je pa po izkušnjah vihar težko dokazat (razen ko leži 100 smrek v radijo 1km....). Če pa želiš zavarovati bilokater padec smreke, pa moraš zavarovati maximalno, kar pa nanese hudo veliko
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Odkup njegovega gozda v radiju 30m. Pa da ne boš potem tam naredil nadstreška za avto. Kako pa bosta ceno uskladila pa je problem. Njegov gozd je lahko vreden samo 1% cene tvoje parcele ali pa še manj. Če bodo gozdarji pustili krčit gozd je tudi ?
Skratka, jaz pozdravljam LI tistih občin ki prepovedujejo gradnjo v 30m pasu ob gozdu.
In da, ne želim nikomur da ga smreka pošlata med spanjem v mansardi. Če ga bo samo pošlatala bo OK, če ga prav zadane, ga ne bo več ksrbelo za gozd, pa tudi druge skrbi ne bodo več pomembne. Ne glede na vsa zavarovanja. Otroci bodo brez očeta, ali pa oče brez otrok, kar je še huje.
Ocena:
0
pa gre spet tema v maloro... kmalu bomo pri pedrih in lezbikah.... BV
Objave: 7496
Teme: 227
Ocena:
0
Če vremenska neprilika podre drevo in pade na hišo to krije zavarovanje.
Če sosed podira smreke in pade drevo na hišo je njegova odgovornost.
Po mojih izkušnjah je edino nemogoče zavarovanje proti plazenju terena.
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija