27.11.2009 ob 17:17
Žerjavar Napisal:Sprašuješ, kaj narediti. Nič ne poveš, kaj si že naredil. Kako naj nekdo na daleč ugotovi, kaj je dejanska krivda za smrad, če na domnevo ne daš povratne informacije.
Praviš, da smrdi iz umivalnika. Tudi drugje - pustimo to, reši najprej umivalnik. Praviš, da je sifon skoraj nov. Ni razloga, da bi ga razdiral. Načeloma ne, morda pa le, da ugotoviš sledi običajnega nivoja vode in s tem možnost tesnjenja. Si naredil poizkus s straniščem? Ali si kdaj ne da bi točil vodo, slišal, da v umivalnikovem sifonu klokota (gre zrak skozi vodo)?
Ko bodo znani razlogi za smrad in bo rešen umivalnik, takrat za ostalo ne bo več problema. Tisto o parafinskem olju pa je bil odgovor na tvojo domnevo, da to tudi pomaga. Seveda pomaga, ampak le v določenih razlogih za smrad.
Zdravo !
Zadeva je sedaj takšna:
Pod umivalniškim blokom sem "našel" talni sifon :wink:
Sifon je bil suh. Je pa neke druge vrste sifon, saj je odtočna cev malo stran od sifona, tako, da voda v bistvu nikoli ne zmoči tega sifona. Pač v ta "končni" sifon (v takšen predalček) sem malil parafinsko olje (1 liter), notri je šlo manj kot pol litra, ostanek olja pa je odtekel po edini cevi ki vodil od oz. do sifona. Skratka menim, da imamo takšen sifon katerega namen je izključno, da voda odteče v primeru iztoka vode (npr. pralni stroj...)...pa še to v reali ni točno, ker tla niso izvedena tako
.Ko sem imel sifon odprt sem v WC-ju potegnil tudi vodo. Olje je v sifonu ostalo - torej to je ok. No potem sem sifon zaprl z lijakom-pokrovom in pokrov z luknjami, prelepil z lepilnim trakom (2 x), da zadeva res dihta. Nad sifon sem nazaj postavil kopalniški blok, priklopil vodo in odtok. Sedaj po opažanjih trenutno ne smrdi. Torej vzrok je bil talni sifon....za katerega sem mislil, da ga ni. :oops:
Upam, da sedaj smrad ne bo udaril ven v vsej svoji veličini pri odtoku od umivalnika oz. tuša.
lp
Janez