Objave: 102
Teme: 10
Ocena:
0
Pozdravljeni.
V kratkem moram speljati cevi kanalizacije iz hiše direktno v mestno kanalizacijo(občinski odlok),do sedaj uporabljamo pretočno greznico ki je pred hišo. V pretočno greznico se izliva tudi meteorna voda iz strehe hiše in garaže.
Jaz sem razmišljal da bi ločil fekalni del od meteorne vode, tako da bi na novo potegnil fekalne vode direktno v občinski sistem,meteorno vodo bi pa pustil na še naprej teče v pretočno greznico.
Ker mi pride fekalna voda iz dveh nadstropij na različnih mestih iz hiše sem razmišljal ,da bi dal jašek kjer se srečata cevi, težava je v tem da te cevi ki pridejo iz hiše so pod zemljo cca. 30-40cm, kako lahko montiram jašek(gledal sem vodotehnik jašek) na to višino ali je sploh mogoče.
Prosim za pomoč!
Mi lahko kdo pove kako se prilepi sliko, imam skico trenutnega stanja, Hvala
Objave: 916
Teme: 5
Ocena:
0
greš na tole stran <!-- m --><a class="postlink" href="http://shrani.najdi.si/">http://shrani.najdi.si/</a><!-- m -->
klikneš: izberi datoteko
v računalniku najdeš slikco ki bi jo prilimal
dvakrat klikneš na slikco
potem na strani shrani.si klikneš shrani
potem prekopiraš kodo za forum s predogledom na to stran
Objave: 196
Teme: 14
Ocena:
0
Deževnico iz strehe hiše pusti na obstoječi cevi. Isto za deževnico iz strehe garaža.
Kopalnica 1 nadstropje: zunaj hiše postavi betonski jašek fi600mm, vzporedno s steno peli do iztoka kopalnica pritličje in tam tudi nastavi jašek. Potem pelji novo cev v odtok kanalizacija.
V primeru betonskih jaškov zatesni preboje z Hidrozat ali celo Hidrostop elastik (oboje Kema). Na dnu pač sam narediš betonsko muldo. Betonski jaški so poceni!
Sistema kot rečeno loči. Uporaba greznice za deževnico pa je prikladna.
Ocena:
0
Kaj pa globina teh jaškov, kot se že povedal imam samo 30-40cm cev po zemljo ali so jaški tako nizki?
Katere jaške mi priporočaš, že narejene ali naj jih naredim sam?
Hvala.
Objave: 196
Teme: 14
Ocena:
0
30-40cm je sicer lahko problem. Po drugi strani pa je odpadna voda toplejša, topel zrak bo prihajal tudi iz javne kanalizacije.
Če koplješ in imaš pri padcu rezervo raje celo linijo skoplji na 60+cm, frakcija pod/ob cev ipd.
Ocena:
0
Če prav razumem, morajo biti cevi vsaj 60cm globoko. Cevi iz ki pridejo hiše ne morem
poglobiti ker moram zorati cel hodnik(ploščice ,tlaki,hidroizolacija)od jaškov naprej mislim pa da ne bo problema ,je javna kanalizacija nižje.
Ali je potem sploh možno to izvesti?
Ocena:
0
Ja saj razumem, moti me to da je vhodna cev v jašek višje kot izhodna in bodo fekalije padle z določrne višine. Nekje sem zasledil da to ni dobro ker je možnost da se bo izhodna cev zaradi tega zamašila to me skrbi.
Objave: 754
Teme: 2
Ocena:
2
koliko je višinske razlike in koliko dolžine
Ocena:
0
Torej cev iz hiše pride cca. 30-40cm pod zemljo.
Občinska kanalizacija je pa na 1m cca, oddaljena je pa od predvidenega jaška 4m.
Objave: 754
Teme: 2
Ocena:
2
če te prav zastopim,je med vašo in občinsko kanalizacijo 60 cm razlike,in dolžina 4 m,lepo cev od jaška potegni do občinske k., tam boš prišel na prib., 50 cm nad njo, daš 90 st,koleno in priključiš,vse kar bo prišlo do tja, bo padlo not,da boš pa sigurno spal, pa pusti eno meteorno vodo noter zraven jaška pa je
Ocena:
0
Vse lepo in prav vendar me še vedno bega kako vgradim jašek na globino cevi 30cm.
Sistema bom ločil, ker če ne nima smisla delati na nov,o ker potem lahko pretočno greznico zasujem in speljem cevi skozi.