PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Kanalizacija zmrzuje - grelni kabel?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
V teh mrzlih dneh se soočam z zmrzovanjem kanalizacije. Zunanji priklop na glavno kanalizacijo imam zelo visoko (malo pod zemljo pri hiši na nižjem delu pa je 50cm pod zemljo, trasa je dolga 17m). Problem je, ker so kanalizacijske cevi (fi 125) pritrjene na betonsko škarpo in beton še bolj 'vleče' hlad. Glede na to me zanima če je možna rešitev, da bi v kanalizacijsko cev položil(potegnil) grelni kabel? Nikjer sicer nisem zasledil da bi bili grelni kabli namenjeni za kanalizacijske cevi. Ali bi bil mogoče problem zaradi samega kabla v cevi (ustavljanje fekalij)?
ne v cev
naviješ okoli cevi
Ko bo vreme primerno, cevi odkopljite, jih maksimalno dobro izolirajte in zasujte.
Ja po moje bi bilo res potrebno izolirati. Opazil sem da tam kjer se cev ne tišči škarpe je ok (ni zamrznjeno) čeprav je do škarpe samo 5-10cm zemlje. Tako da bi bilo vredu če bi dal proti škarpi (med cev in škarpo) 5cm stirodurja in 5cm pod cev? Rešitev z grelnim kablom bi bila najenostavnejša če bi lahko grelni kabel položil v cev ker za oviti cev v grelni kabel bi bilo potrebno ponovno izkop cele trase.
Se greš stuširat z malo bolj toplo vodo pa je vse rešeno.
Jah to sem tudi jaz mislil samo je problem v tem ker ponavadi kaj ostane v cevi in to zamrzne(res nimamo veliko točenja vode) in tako se nalaga in zmrzuje nekaj časa in potem nastane problem. Sem probal krop in iz pipe vročo vodo in ni ravno takojšnega haska. Sem kar nekaj časa točil pa je bil še vedno led notri. Malo sumim da se je cev nekje delno zamašila. Jutri pokličem čiščenje kanalizacijskih cevi pa da vidim kaj bo.
Iskanje po temi